Saltar apartados

Conferències, premis a la investigació, concursos, pòsters i observació astronòmica, per a la setmana de Sant Albert Magne a la Universitat d'Alacant

El Dia de la Química, divendres 15, es lliura el XVII Premi Sant Albert Magne d’Investigació en Química

Cent vint estudiants protagonitzen l’Acte de Graduació 2019 i INESCOP i la Fundació AAP Primadomus reben el guardó Sant Albert Magne

Les exposicions de pòsters sobre els treballs d’investigació i del concurs de fotografia científica ompliran els corredors de la facultat

 

Header_RSEQ

 

Alacant. 11 de novembre de 2019

La festivitat de Sant Albert Magne, patró dels estudiants de Ciències Experimentals, que són Matemàtiques, Física, Química, Ciències del Mar, Biologia, Geologia, Òptica i Optometria i Gastronomia i Arts Culinàries, el pròxim 15 de novembre, està envoltada d’un extens nombre d’activitats en la Facultat de Ciències de la Universitat d’Alacant.

L’exposició de pòsters es podran veure al corredor de la planta baixa de la fase II de la Facultat de Ciències, des del dilluns 11 i fins al divendres 15 de novembre, dins de les XXIV Jornades d’Investigació Departamental. Aquestes tenen com a finalitat donar a conèixer a l’alumnat de la Facultat de Ciències i, a la comunitat universitària en general, les línies d’investigació i els projectes en què treballen el professorat, futurs doctors i futures doctores, becaris i becàries, i col·laboradors i col·laboradores departamentals, una informació que es reflecteix en format pòsters.

Astroingeo, l’Associació Universitària d’Astronomia «Ciutat de les Estreles» participarà, el dijous 14 de novembre a les 17.00 hores, amb la conferència «Ingredientes para un planeta habitable», a càrrec de José Emilio Martínez, professor del Departament d’Ecologia de la Universitat d’Alacant. Per a completar l’activitat, de 18.30 a 21.00 hores, al Bosc Il·lustrat del campus de la UA, es durà a terme una observació astronòmica

Divendres, 15 de novembre, dia de la festivitat del patró, es desenvoluparan dos actes: el Dia de la Química i el Dinar de Germanor Sant Albert Magne.

El Dia de la Química començarà a les 10.15 hores a la Sala de Juntes de la Facultat de Ciències. A aquesta hora, María José Illán Gómez, catedràtica de Química Inorgànica de la UA, serà qui faça la presentació del Dia de la Química. Prosseguirà, a les 10.30 hores, la conferència «Química e ingeniería de materiales a escala nanométrica. Algunos ejemplos de nuestra actividad investigadora», de la mà del professor Diego Cazorla Amorós, catedràtic de Química Inorgànica de la UA. La jornada finalitzarà amb el Lliurament del XXVI Premi Sant Albert Magne a la Millor Tesi Doctoral en el Camp de la Química, a les 11.00 hores.

El lliurament del XVII Premi Sant Albert Magne d’Investigació en Química està promogut i patrocinat per la secció territorial d’Alacant de la Reial Societat Espanyola de Química. Serà el 15 de novembre, a la sala de juntes de la Facultat de Ciències de la UA, dins del Dia de la Química. La decisió del jurat es va resoldre dimarts passat. Els integrants d’aquest jurat han concedit aquest premi a la millor tesi doctoral defensada el 2018 en el camp de la química a Paula Sebastián Pascual, per la seua tesi titulada «Surface influence on the first stages of metall electrodeposition in ionic líquids». A més, el jurat ha decidit concedir un accèssit a Carlos Sánchez Rodríguez per la tesi titulada «Development of new methodologies based on ICP techniques for the elemental and isotopic analysis of bioethanol and related samples». Premiada i accèssit rebran 1.500 i 500 euros, respectivament.

La festivitat de patró ha sigut celebrada amb activitats diverses; la conferencia «Elaboración de quesos veganos» i el tast posterior n’ha sigut una i omplia l’aforament amb cent persones inscrites.

Per a informar sobre les eixides professionals, Alicia Acedo Castro, directora de l’Acadèmia GoBIR, va acudir dimecres passat a la Facultat per a explicar en què consisteix el BIR, les especialitats que hi ha per a fer la residència, en què consisteix el treball del resident o quines són les opcions disponibles en acabar la residència, entre altres detalls.

Els concursos de fotografia, en vigor, microrelats matemàtics i matemàtiques, formen part també del variat programa inclòs per a la celebració de Sant Albert Magne. El concurs de fotografia, amb opció de presentar treballs en dues categories: natura i científica, i el termini de presentació del qual va finalitzar el divendres 8.

Al llarg dels primers mesos de 2020 es convocarà l’xi Concurs De Microrelats Matemàtics, les bases del qual ja es van publicat a l’octubre. Igualment, les bases dels XXI Premis Jordi Juan de Matemàtiques estan publicades de del 15 d’octubre i la seua presentació depèn de la convocatòria, que s’anunciarà el 2020.


Acte de Graduació

El Paranimf de la UA acull, el mateix divendres dia 15 a les 19.00 hores, l’Acte de Graduació 2019 de les Titulacions de Grau i Màster de la Facultat de Ciències amb l’assistència de cent vint graduats. Es graduen estudiants dels estudis de Biologia, Ciències del Mar, Geologia, Matemàtiques, Òptica i Optometria i Química i dels Màsters d’Anàlisis i Gestió d’Ecosistemes Mediterranis, Biomedicina, Ciència de Materials, Gestió Pesquera Sostenible, Optometria Avançada i Salut Visual, Química Ambiental Sostenible i Química Mèdica. L’acte estarà presidit per Núria Grané Teruel, vicerectora d’Estudiants, i comptarà amb l’assistència del degà, Luis Gras, l’equip deganal i representants de totes les facultats i escola.

La facultat lliura cada any el guardó Sant Albert Magne. Enguany ha anat a parar a INESCOP (Institut Tecnològic del Calçat i Connexes) i a la Fundació AAP Primadomus per a l’acolliment d’animals exòtics, en tots dos casos per la seua especial col·laboració en el programa de pràctiques d’empresa.

Durant l’Acte de Graduació es farà menció especial del professorat jubilat enguany. Hi assistiran a recollir el seu reconeixement els docents Antonia Angulo Jerez, d’Òptica i Optometria, i Vicente Hernandis Martínez, de Química.


Notícies relacionades:

La Facultat de Ciències de la UA convoca el Concurs de Fotografia Sant Albert Magne 2019

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464