Saltar apartados

L'escriptora britànica Jackie Kay participa en el 43è Congrés de l'Associació Espanyola d'Estudis Anglonord-americans que organitza la Universitat d'Alacant

La reunió científica, amb tres-cents cinquanta assistents, tindrà lloc al Palau de Congressos del Col·legi de Metges d’Alacant

 

AEDEAN_AlacantAlacant. 11 de novembre de 2019

Tres-cents cinquanta congressistes inscrits i la presència de la llorejada escriptora britànica Jackie Kay són les referències del 43è Congrés d’AEDEAN, l’Associació Espanyola d’Estudis Anglonord-americans, que té lloc enguany a Alacant. Des del dimecres 13 i fins al 15 de novembre del 2019 el Departament de Filologia Anglesa de la Universitat d’Alacant organitza aquest Congrés que es desenvoluparà al Palau de Congressos del Col·legi de Metges d’Alacant, situat en l’avinguda de Dénia.

Des de l’any 1988 la UA no portava aquesta reunió científica d’AEDEAN. El Congrés servirà per a posar en comú les últimes investigacions sobre totes les temàtiques al voltant d’estudis anglesos, com ara Literatura Comparada; Estudis de Cine; Feminisme i Estudis de Gènere; Lexis; Literatura Moderna i Contemporània; Noves Tecnologies; Fonètiques i Fonologia; Teoria Crítica; Estudis de Postcolonialisme; entre d’altres.

Cinc conferències plenàries estan programades, dues d’experts nacionals, dues d’experts estrangers, i la cinquena per l’escriptora britànica Jackie Kay, nomenada Poeta Llorejada d’Escòcia i una de les veus contemporànies més rellevants en la literatura en llengua anglesa. Els dos experts nacionals impartiran una ponència sobre literatura, a càrrec Juan A. Prieto-Pablos, director del Departament de Literatura Anglesa a la Universitat de Sevilla; i una de lingüística, a càrrec de Laura Alba-Juez, professora titular d’Estudis Lingüístics de la UNED a Madrid. Els dos especialistes estrangers són els catedràtics John McLeod, professor en Postcolonialisme i Literatura en la Diàspora, a la Universitat de Leeds (UK), qui pronunciarà una conferència sobre literatura; i Alexander Onysko, professor titular en Lingüística Anglesa a Alpen-Adria University Klagenfurt, que tractarà sobre lingüística.

L’escriptora britànica convidada, Jackie Kay, reconeguda poetessa i novel·lista escocesa, s’encarregarà de la cinquena plenària, que està programada per al dijous 14 a les 11.00 hores, amb el títol «The Poet's Role as the Scots Makar, Scotland's Poet Laureate». Kay va ser proclamada Scots Makar –poeta nacional d’Escòcia– al març del 2016. L’any 2006 va rebre la distinció de membre de l’Ordre de l’Imperi Britànic i el 2002 es va incorporar a la Royal Society of Literature. També escriu literatura infantil, obres de teatre i ha treballat per a la televisió. És rectora de la Universitat de Salford i professora d’Escriptura creativa a la Universitat de Newcastle.

El dimecres 13 a les 9.00 hores, el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, presidirà la taula inaugural del Congrés. Estarà acompanyat per Antonio Joaquín Manresa, regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant; Silvia Caporale, presidenta del comitè organitzador del Congrés; Juan Francisco Mesa Sanz, degà de la Facultat de Filosofia i Lletres de la de la UA; Alberto Lázaro, de la Universitat d’Alcalá i president d’AEDEAN; i el director del Departament de Filologia Anglesa de la UA, Jordi Sánchez.

Col·laboren la Facultat de Filosofia i Lletres, el Departament de Traducció i Interpretació, l’Institut Universitari d’Investigació d’Estudis de Gènere, l’IULMA, el Vicerectorat d’Investigació i Transferència de Coneixement, la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana els grups d’investigació THALIS i LexESP, Carmencita i la regidoria de Cultura de l’Alacant, que ha cedit el Castell de Santa Bàrbara per a fer-hi la recepció de benvinguda als participants.

 

Xarxes socials

Twitter: @AEDEAN2019

Etiqueta: #AEDEAN2019

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464