Saltar apartados

Les III Jornades de Formació i Ocupació tracten 'Els estudis de Doctorat i la formació d'investigadors en Comunicació'

La Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat d’Alacant acull la trobada que organitza l’Associació d’Universitats amb Titulacions en Informació i Comunicació (ATIC)

 

Jornades_Formacion1
Jornades_Formacion2
Jornades_Formacion3
Jornades_Formacion4

 

Alacant. Dijous, 14 de novembre de 2019

L’Associació Espanyola d’Investigació i Comunicació (AE-IC) i la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat d’Alacant, on té lloc, participen en l’organització d’aquestes jornades amb les quals es pretén «aprofundir en els canvis, efectes i realitat actual» dels estudis de Doctorat i la formació d’investigadors en Comunicació amb l’objectiu de «la presentació i posada en comú d’experiències de diferents programes a Espanya, així com en el debat de la investigació jove en Comunicació, i analitzar les seues possibilitats i obstacles».

Un altre dels objectius de les jornades s’orienta a «la reflexió sobre els criteris d’evacuació en comunicació i suport a la investigació», tenint en compte les «dràstiques retallades tant en finançament estructural i de la investigació» que han patit les universitats espanyoles els últims anys. Segons els organitzadors «Les exigències de qualitat són cada vegada més altes pel que fa a qualitat i paràmetres de la investigació i transferència del coneixement i, en conseqüència, estem sotmesos a una exigència de qualitat molt per sobre d’allò en el que els nostres governants estan disposats a invertir».

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, ha sigut l’encarregat d’inaugurar la trobada on ha destacat «la importància d’unes jornades en que participen dues associacions com són l’Associació Espanyola d’Investigació i Comunicació i l’Associació d’Universitats amb Titulacions en Informació i Comunicació on s’han de debatre posicionaments en temes molt rellevants». A més també ha assenyalat que «cal fer un esforç per a implementar les millors formes per a identificar els professionals de la comunicació a través d’un marc estable per a la seua acreditació».  

El degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UA, Raúl Ruiz Callado, ha advertit en la seua intervenció «dels perills de les mentides ben explicades» i ha assegurat que la millor forma de combatre aquest problema és «comptar amb professionals ben formats i compromesos amb la veracitat. I el treball que es fa en aquestes jornades és la base essencial d’aquest rigor i compromís que reclamem».

Per la seua banda, Enrique Bustamante, president de l’Associació Espanyola d’Investigació de la Comunicació (AE-IC), ha reclamat «impulsar la investigació socialment compromesa i la investigació crítica» i també una regulació governamental per a fer front a l’allau de «notícies falses, noticiaris que barregen notícies i opinió o programes sense principis ètics».

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464