Saltar apartados

'No concebisc la vida sense investigació', frase final de Margarita Salas amb la qual Diego Cazorla ha tancat la seua conferència pel Dia de la Química la Universitat d'Alacant

La doctora per la Universitat d’Alacant Paula Sebastián Pascual rep el XVII Premi Sant Albert Magne d’Investigació en Química

Aquesta vesprada l’Acte de Graduació sumarà cent vint nous titulats en el Paranimf

Marcos Real Gelardo i Rafael Bonete Hernández, guanyen el Concurs de fotografia científica en les categories de Naturalesa i Medi Ambient i de Científica

 

Alacant. 15 de novembre de 2019

«Quan fem experiments nous ja no ens serveixen per a entendre els anteriors». Aquesta és la condició de la química, sempre en avanç continu, ha fet notar Diego Cazorla Amorós, catedràtic de Química Inorgànica de la Universitat d’Alacant en la presentació de treballs fets per investigadors de la casa. L’investigador de la UA pronunciava la conferència: «Química e Ingeniería de Materiales a escala nanométrica. Algunos ejemplos de nuestra actividad investigadora» en una sala de juntes que s’hi ha quedat petita. Avui divendres 15 de novembre, Dia de la Química, aquesta branca de les ciències n’és la protagonista. Amb la xarrada del científic començava la primera de les activitats previstes com a colofó a l’intens i variat programa organitzat per la Facultat de Ciències de la UA per a celebrar la festivitat de Sant Albert Magne. Introduïa la sessió la catedràtica de Química Inorgànica de la UA M. José Illán Gómez.

La massiva assistència de públic ha inclòs representants d’escoles com la de Doctorat, amb la seua directora Ángeles Sirvent Ramos, l’única pertanyent a l’àmbit de les Humanitats; membres de la Facultat i de les branques de Química (Orgànica i Inorgànica), amb el seu degà Luis Gras; vicerectorats, amb l’assistència de Núria Grané (Vicerectorat d’Estudiants) i Juan Mora (Vicerectorat d’Investigació i Transferència de Tecnologia), Enrique Herrero (Vicerector d’Estudis i Formació); graus, com Juana Jordá, de Gastronomia i Arts Culinàries; i la defensora universitària i catedràtica de Química orgànica, Cecilia Gómez.

«No concebisc la vida sense investigació» és la frase de Margarita Salas amb la qual Cazorla ha volgut finalitzar la seua presentació, i n’ha afegit una altra de la mateixa científica espanyola amb la qual expressava la importància de fer investigació bàsica.

A continuació, la Facultat ha acollit el tradicional acte de lliurament del XVII Premi Sant Albert Magne d’Investigació en Química. Promogut i patrocinat per la Secció Territorial d’Alacant de la Reial Societat Espanyola de Química (RSEQ), el jurat ha concedit el premi a la millor tesi doctoral defensada l’any 2018 en el camp de la Química a Paula Sebastián Pascual, per la tesi titulada Surface Influence on the First Stages of Metall Electrodeposition in Ionic Liquids. Carlos Sánchez Rodríguez, ha sigut guardonat amb l’accèssit per la tesi titulada Development of New Methodologies Based on ICP Techniques for the Elemental and Isotopic Analysis of Bioethanol and Related Samples. Premiada i accèssit rebran 1.500 euros i 500 euros respectivament.

El president de la Secció Territorial d’Alacant de la RSEQ, el catedràtic Vicente Montiel, ha moderat l’acte de lliurament del XVII Premi Sant Albert Magne d’Investigació en Química. L’han acompanyat el seu vicepresident, Rafael Chinchilla, i la secretària, Juana Jordá. Montiel ha destacat el valor de la química i la importància que té en afirmar com les fronteres de la química són cada vegada més imprecises. El catedràtic ha volgut assenyalar la necessitat d’aquesta secció local i l’èxit dels concursos efectuats, com és el cas de «Patrocina un element».

Durant tota la setmana el corredor de la planta baixa de la Fase II de la Facultat de Ciències mostra l’exposició de pòsters de les XXIV Jornades d’Investigació Departamental que té com a objectiu fer conèixer a l’alumnat de la Facultat i, a la comunitat universitària, les línies d’investigació i els projectes en què treballen el professorat, futurs doctors i futures doctores, becaris i becàries, i col·laboradors i col·laboradores departamentals. En el mateix espai es pot visitar l’exposició pública de les obres presentades al Concurs de fotografia Sant Albert Magne, treballs fets en dues categories: naturalesa i científica. Els guanyadors han sigut, en la categoria de Naturalesa i Medi Ambient, Marcos Real Gelardo, amb Reflejo ofídico; i l’accèssit per a Rafael Bonete Hernández, amb Fin de ciclo. I en la categoria Científica, Rafael Bonete Hernández, amb Dimensions, i accèssit a Antoni M. Teruel Requena, amb Spicule.

D’altra banda, aquesta vesprada a les 19.00 hores al Paranimf de la UA té lloc l’Acte de Graduació 2019 de les titulacions de grau i màster de la Facultat de Ciències amb l’assistència de cent vint graduats, un acte que serà presidit per Núria Grané Teruel, vicerectora d’Estudiants, i comptarà amb l’assistència del degà, Luis Gras, l’equip deganal i representants de totes les facultats i escola. INESCOP i la Fundació AAP Primadomus rebran el guardó Sant Albert Magne per la seua col·laboració en el programa de pràctiques d’empresa.

 

Notícies relacionades:

Conferències, premis a la investigació, concursos, pòsters i observació astronòmica, per a la setmana de Sant Albert Magne en la Universitat d’Alacant

La Facultat de Ciències de la UA convoca el Concurs de Fotografia Sant Albert Magne 2019

 

DiaQuimica1_W6A7082
DiaQuimica2_W6A7210
DiaQuimica3_W6A7142
DiaQuimica4_W6A7084
DiaQuimica5_W6A7118
DiaQuimica6_W6A7176
DiaQuimica7_W6A7153
DiaQuimica8_W6A7223
DiaQuimica9_W6A7230
DiaQuimica10_W6A7233
DiaQuimica_Primer_premi_fotografia

 

 

Fotografies: Luis G. Verdú. Taller d'Imatge de la UA (FGUA)

 

Imatge W6A7082: Conferència de Diego Cazorla en el Dia de la Química 2019, UA.

 

Imatge W6A7210: Els guanyadors del XVII Premi Sant Albert Magne d'Investigació en Químic, Paula Sebastián Pascual i Carlos Sánchez Rodríguez.

 

Imatge W6A7142: Carlos Sánchez Rodríguez, accésit premiat, i Rafael Chinchilla (RSEF i UA).

 

Imatge W6A7084, W6A7118, W6A7176: Assistents al Dia de la Química.

 

Imatge: W6A7153: Paula Sebastián Pascual, XVII Premi Sant Albert Magne d'Investigació en Químic, al costat de Vicente Montiel (RSEQ).

 

Imatge W6A7223: Exposició Concurs Fotografia científica.

 

Imatge W6A7230 W6A7233: Exposició pòsters Jornades d'Investigació Departamental.

 

Premie Concurs de fotografia Sant Albert Magne. Categoria de Naturalesa i Medi ambient. Fotografia Reflejo ofídico - Autor: Marcos Real Gelardo.

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464