Saltar apartados

El fons bibliogràfic del metge Ángel Pascual Devesa protagonitza l'acte anual de l'Arxiu de la Democràcia

L’acte es celebrarà aquest dimarts 19 de novembre a l’edifici de Sant Ferran, 40, de la seu d’Alacant i el presidirà el rector de la Universitat, Manuel Palomar

Pascual_Devesa

 

Alacant. Dilluns, 18 de novembre de 2019

L’Arxiu de la Democràcia de la Universitat d’Alacant celebra un any més de vida amb el tradicional homenatge a les persones i entitats que han fet donacions de fons documentals al llarg de l’any. L’acte tindrà lloc aquest dimarts a partir de les 20 hores a la sala de conferències de la Seu Ciutat d’Alacant, a l’edifici Sant Ferran, 40, presidit pel rector de la UA, Manuel Palomar.

Amb quinze anys de vida, el projecte iniciat l’any 2004 per la Universitat d’Alacant no ha deixat de créixer a través de les donacions de fons documentals escrits, gràfics i sonors de persones o entitats destacades en el món de la política, la cultura o l’economia alacantines i que li ha valgut ser reconegut amb el Premi Maisonnave que concedeix la Universitat d’Alacant i que li serà lliurat el mes de desembre.

Com cada any, els donants rebran un reconeixement per part de l’Arxiu de la Democràcia. Entre les donacions rebudes destaca el fons del metge Ángel Pascual Devesa, còpies del seu arxiu en què es troben fotografies, reflexions, escrits, records, correspondència política i obra literària d’un personatge (1888-1950) de gran rellevància en l’Alacant de començaments de segle. Nascut a Finestrat, es va llicenciar en Medicina a la Universitat de València i, a banda de la seua reconeguda tasca professional, el seus ideals el van dur a participar activament de la vida social i política de l’època. Es va afiliar a partits com Acció Republicana, Aliança Republicana, Esquerra Republicana o el Front Popular, i va participar en la divulgació de les seues idees. Va ser maçó i va participar en els diferents cercles republicans, com l’Ateneu o el Cercle de Belles Arts, i va arribar a ser president de la Gestora de les Fogueres d’Alacant.

En l’acte intervindran, a més del rector, Manuel Palomar, José Maria Perea, com a coordinador del Consell Assessor de l’Arxiu de la Democràcia, Francisco Moreno, coneixedor de la vida i obra d’Ángel Pascual Devesa, i Mercedes Pascual, néta del metge. També es presentarà una pàgina web sobre el metge que s’ha elaborar des de l’arxiu.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464