Saltar apartados

L'EBT de la UA, Nouss Intelligence, es converteix en una de les empreses beneficiades pel programa Neotec

Nouss Intelligence, instal·lada al Parc Científic d’Alacant, ha aconseguit 250.000 euros, el finançament màxim atorgat pel Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial

 

Alacant. Dilluns, 18 de novembre de 2019

L’spin-off de la Universitat d’Alacant (UA) Nouss Intelligence, empresa vinculada i instal·lada al Parc Científic d’Alacant, ha sigut una de les beneficiades del programa Neotec que anualment concedeix el Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), òrgan del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, destinat a nous projectes empresarials d’empreses innovadores.

Només 9 empreses valencianes han accedit a aquesta important ajuda. En total es van presentar prop de 300 projectes en tot l’Estat espanyol, dels quals n’han resultat seleccionats 96.

Nouss, per a l’accés a aquesta ajuda, de 250.000 euros, ha presentat el seu projecte d’«Smart Planner» com add-in per a altres productes de programari, tant per a clients finals com per a empreses de desenvolupament de programari empresarial. Un component fonamental d’aquesta estratègia és la versió genèrica de l’Smart Planner, accessible a través de l’Application Programming Interface (API), de manera que altres proveïdors de programari integren la funcionalitat de l’Smart Planner en els seus sistemes.

NOUSS desenvolupa motors d’intel·ligència artificial que resolen eficaçment complexos problemes d’amplis sectors del mercat. Aquests motors d’intel·ligència comparteixen un nucli conceptual comú, per a després adaptar-se a la resolució de cada problema concret, mitjançant versions acuradament desenvolupades per a cada propòsit. Es manegen bases de dades relacionals i no relacionals, que funcionen en el núvol o en les instal·lacions del client, segons els requeriments de cada projecte i es fa un ús extens de tecnologies de Cloud Computing, per a permetre una gran escalabilitat i flexibilitat en la gestió de càrregues de treball.

Els sistemes desenvolupats per Nouss permeten als clients un estalvi significatiu de costos, que arriba al 30% en alguns casos, segons proves fetes recentment, en proporcionar planificació optimitzada dels recursos necessaris per a desenvolupar la seua activitat.

Entre altres projectes d’una rellevància especial, l’empresa tecnològica alacantina NOUSS va ser seleccionada aquest mateix any pel Manchester City Football Group per a tractar de millorar la gestió global dels recursos requerits per a l’organització, la gestió i el seguiment de tots els esdeveniments que es fan a les instal·lacions gestionades pel grup al qual pertany, entre altres, el Manchester City. A més, NOUSS va ser també seleccionada per la multinacional ACCIONA per a formar part del seu programa per a innovar en el sector dels serveis i Facilities Management.

Fernando Guerrero, CEO de Nouss va mostrar la seua satisfacció per la concessió de l’ajuda. «Sens dubte, és un important reconeixement, com també un suport econòmic significatiu, que reforça la nostra capacitat per a poder continuar amb la nostra inversió en investigació i desenvolupament. Aquesta concessió ens demostra que anem pel bon camí i que la nostra solució desperta l’interès tant del sector públic com del privat», va manifestar Guerrero.

 

Nouss_Team

 

En la imatge, part de l'equip de treball de l'empresa Nouss Intelligence

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464