Saltar apartados

L'investigador de la Universitat d'Alacant Fernando Maestre, entre els científics més influents del món en Ecologia i Medi Ambient

Així ho arreplega la prestigiosa Web of Science en la seua llista d’investigadors altament citats

 

Alacant. Dijous, 21 de novembre de 2019

Expert en Ecologia i Medi Ambient, l’investigador de la Universitat d’Alacant Fernando T. Maestre es troba dins de l’1% d’autors més citats del món l’any 2019. Maestre ha sigut nomenat per segon any consecutiu investigador altament citat per la prestigiosa Web of Science, una de les més rellevants internacionalment pel que fa a l’anàlisi de continguts científics i el seu impacte. Aquesta web recopila i bolca anualment en un llistat en què destaca els científics que tenen unes publicacions amb un impacte notable en el seu camp, i el Dr. Maestre és el primer membre de la Universitat d’Alacant que hi apareix.

 

Fernando_Maestre1Un perfil distingit

Fernando T. Maestre Gil es va incorporar a la Universitat d’Alacant l’any 2019 com a Investigador Distingit dins del programa GenT de la Generalitat Valenciana de retorn de talent. Tornava aquesta manera a l’acadèmia en què va aconseguir el premi extraordinari de llicenciatura (1999) i doctorat (2005), i va rebre també el premi al rendiment acadèmic de la Generalitat Valenciana (1999). En l’actualitat, dirigeix el Laboratori de Zones Àrides i Canvi Global, és membre de l’Institut Multidisciplinari per al Mitjà Ramón Margalef, IMEM i catedràtic d’Ecologia en excedència en la Universitat Rey Juan Carlos.

Ha fet estades d’investigació en universitats i centres d’investigació dels Estats Units, Regne Unit, Alemanya, Austràlia i la Xina. És investigador principal de 16 projectes d’investigació que sumen més de 5,2 M €, i és l’únic ecòleg que treballa a Espanya que ha aconseguit tant una Starting (2009) com una Consolidator Grant (2014) del Consell Europeu d’Investigació.

Ha publicat més de 230 articles en revistes científiques internacionals, incloent-ne nou en Science, Nature i PNAS, així com sis llibres i nombrosos articles de divulgació científica. Ha presentat més de 100 ponències en congressos científics, i impartit conferències convidades en una quinzena de països, i ha dirigit també deu tesis doctorals. Els seus mèrits investigadors li han fet mereixedor de premis com “Acadèmia de Ciències - Fundació Pascual en Ciències de la Vida”, modalitat d’investigadors joves (Reial Acadèmia de Ciències Físiques, Exactes i Naturals, 2013), el “Humboldt Research Award” (Alexander Von Humboldt Stiftung, 2014), el “Miguel Catalán” per a investigadors menors de 40 anys (Comunitat de Madrid, 2014), i el “Distinguished scientists” (Chinese Academy of Sciences, 2019).

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464