Saltar apartados

L'IUACA, la Càtedra de l'Aigua de la UA i la Diputació Provincial d'Alacant apleguen tècnics, polítics i investigadors en la jornada Reflexions sobre la Inundació de Santa Maria

 

Reflexions_inundacionAlacant. 22 de novembre de 2019

Incomunicats i atrapats en el seu propi poble, els habitants de la localitat d’Almoradí, al Baix Segura, van ser dels més afectats el mes de setembre passat com a conseqüència de l’arribada de la DANA. La localitat es va convertir en un dels punts més afectats pels efectes d’aquest temporal de gota freda, amb desenes de persones desallotjades, carrers totalment negats i edificis sense llum ni aigua.

Per a analitzar, tant des de la perspectiva tècnica, com institucional, la catàstrofe esdevinguda el setembre passat, l’Institut Universitari de l’Aigua i les Ciències Ambientals (IUACA) de la Universitat d’Alacant, la Càtedra de l’Aigua de la UA i la Diputació Provincial d’Alacant desenvolupen, el dimarts 26 de novembre de 2019, la jornada Reflexions sobre la Inundació de Santa Maria. Serà a les 18.00 hores al Centre Cultural Luis Martínez Rufete, a Almoradí, amb experts de la UA, tècnics de la Confederació Hidrogràfica del Segura i representants de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

Coordinat per Joaquín Melgarejo Moreno, director de la Càtedra de l’Aigua Universitat d’Alacant – Diputació d’Alacant, la jornada serà presentada pel mateix Melgarejo juntament amb el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón Guixot. L’activitat inclourà dues taules redones, una de tècnica i una altra d’institucional.

Entre les 18.30 i les 20.00 hores tindrà lloc la taula redona tècnica. Moderada per Arturo Trapote Jaume, professor del Departament d’Enginyeria Civil de la UA, hi participaran el professor del mateix departament Armando Ortuño Padilla; Juan Antonio Marco Molina, professor del Departament d’Anàlisi Geogràfica Regional i Geografia Física de la UA; el director Tècnic de la Confederació Hidrogràfica del Segura, Carlos Marco García, i Manuel Aldeguer Sánchez, director general de l’Aigua de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

La taula redona institucional es desenvoluparà entre les 20.00 hores i les 21.30 hores. Amb Joaquín Melgarejo en qualitat de moderador, anirà donant la paraula a María Gómez García, alcaldessa d’Almoradí; Joaquín Hernández Sáez, alcalde de Dolores; Emilio Bascuñana Galiano, alcalde d’Oriola, i Mario Urrea Mallebrera, president de la Confederació Hidrogràfica del Segura.

La inscripció és gratuïta.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464