Saltar apartados

L'alemany és el turista que més gasta a Alacant, segons un estudi de la Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza de la Universitat d'Alacant

El treball ha revelat que la despesa mitjana diària del turista alemany a la província d’Alacant és superior a la de visitants d’altres nacionalitats, malgrat no ser un mercat majoritari a la Costa Blanca

logo_Catedra_PedroZaragoza

 

Benidorm. Dimecres, 27 de novembre de 2019

En el cas de Benidorm, la despesa del turista alemany és notablement superior a la mitjana en altres punts del territori alacantí, ja que arriba als 127 euros diaris per persona, enfront d’una mitjana de 88,4 euros a la resta d’aquesta província.

L’informe, presentat dimarts a la ciutat mediterrània dels gratacels, ha sigut realitzat sobre una mostra de sis-cents turistes alemanys a l’aeroport d’Alacant-Elx els mesos d’agost, setembre i octubre.

Entre els resultats destaca que aquest viatger sol projectar les vacances en família, sense utilitzar operadors turístics, i procedeix en la major part de l’oest d’Alemanya.

El motiu principal del viatge és l’oci i les vacances, «encara que es nota una tendència creixent en el turisme de congressos», segons ha apuntat Carlos Mora, representant de l’empresa Likert, autora del treball.

Un dels aspectes més valorats és el grau de satisfacció d’aquests visitants, que se situa de mitjana en un 8,8 sobre 10. A més, pel que fa a les preferències d’estada a les comarques d’Alacant, la major part es decanta pel Baix Segura.

Encara que a Benidorm el mercat germànic té poca presència, l’estudi ha servit a l’ajuntament d’aquest municipi per a conèixer que el turista alemany «no rebutja l’oferta de la ciutat i està satisfet amb l’estada».

En aquest sentit, l’alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha dit que es treballarà «amb més profunditat» per a analitzar si es pot atraure una quota més elevada d’aquest mercat, «especialment els de més capacitat de despesa».

Per part seua, la secretària general de la patronal hotelera Hosbec, Nuria Montes, ha precisat que l’alemany és un turista «complicat» per a la Costa Blanca, però ha afegit que el sector ja ha planificat estratègies de promoció. «Sembrar per a després collir», ha dit, amb l’objectiu d’aconseguir el 5% de quota «a mitjà termini».

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464