Saltar apartados

La revista Muy Interesante guardona la investigadora de la UA, Ester Martínez Martín, amb el Premi Molt Joves Científiques

L’enginyera informàtica ha sigut premiada en la categoria de robòtica i la revista destaca l’’alt component social’ de la seua investigació més recent

PHAROS_EsterMartinez

 

Alacant. Dijous, 28 de novembre de 2019

La professora de Ciència de la Computació de la Universitat d’Alacant i integrant del grup d’investigació Robòtica i Visió Tridimensional (RoViT), Ester Martínez Martín, ha sigut guardonada amb el Premi Molt Joves Investigadores en la categoria de robòtica en la primera edició d’aquests premis que convoca la revista Muy Interesante i que té com a principal objectiu visibilitzar i reconèixer el treball de joves científiques espanyoles.

La investigadora de la UA és enginyera informàtica i la seua investigació se centra en línies relacionades amb l’ús de la visió en tasques robòtiques, com la detecció d’objectes i el reconeixement d’accions. El jurat, format pel comitè de redacció de la revista, ha destacat que «la seua investigació més recent té un alt component social: el desenvolupament d’un robot assistencial per a la promoció, el monitoratge i el seguiment d’un envelliment actiu i de rehabilitació física», i assenyala també que «ha participat en diferents esdeveniments de divulgació científica i durant anys va organitzar una competició de robots extintors».

El lliurament dels premis tindrà lloc en una gala que se celebrarà el 14 de desembre al Museu Guggenheim de Bilbao. Les candidates, de fins a 45 anys, han sigut seleccionades per la seua tasca en àrees i disciplines en les quals la presència de la dona continua sent minoritària.

El jurat ha buscat «premiar la dedicació i excel·lència d’unes professionals que s’han convertit en un model a seguir per a les xiquetes i adolescents que compondran les generacions de científiques del demà». Els premis consten de set categories (investigació en energies renovables, robòtica, nanotecnologia, intel·ligència artificial, ciències de la Terra, investigació espacial i emprenedoria R+D+I) i l’acte de lliurament tindrà lloc durant la celebració d’HOMO CURIOSUS, un esdeveniment dedicat a la divulgació científica promogut per Muy Interesante i Odissea.


Currículum

La doctora Ester Martínez Martin és professora ajudant doctora de la Universitat d’Alacant. Va cursar estudis d’Enginyeria en Informàtica (2004), un màster en Programació de Videojocs i Mòbils (2017), un màster en Educació Secundària, Formació Professional i Ensenyament d’Idiomes (2011), i un doctorat en Enginyeria (Robòtica, 2011) a la Universitat Jaume I.

La seua investigació se centra en línies relacionades amb l’ús de la visió en tasques robòtiques, com la detecció d’objectes i el reconeixement d’accions. Ha publicat deu articles indexats en JCR, així com sis articles en revistes no indexades en JCR (encara que indexades en Scopus), un llibre d’investigació (Springer), diversos capítols de llibres, tres llibres d’investigació (com a coeditora) i més de vint-i-cinc articles en congressos nacionals i internacionals. Ha participat en projectes d’investigació de caràcter comunitari, nacional i europeu.


Notícies relacionades:

Pharos, un robot per a ajudar les persones grans a fer exercici

Pepper fa les primeres pràctiques en la residència per a la tercera edat Doña Rosa

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464