Saltar apartados

La Universitat d'Alacant celebra la I Trobada Col·laborativa per a la Millora de l'Atenció al Naixement

Hi participen investigadors, mares i pares vinculats a grups de suport a la lactància i criança de tota la província, a més de professionals de l’àrea matern infantil com comares, pediatres i ginecòlegs de centres hospitalaris d’Alacant

 

Alacant. Dimecres, 27 de setembre 2019

El Grup d’investigació en Criança Positiva de la Universitat d’Alacant organitza, en col·laboració amb les associacions Hasta que Tú Quieras (HQTQ) i La Mama d’Elx, la Primera Trobada Col·laborativa per a la Millora de l’Atenció al Naixement. L’esdeveniment tindrà lloc divendres,  29 de novembre de 2019, a partir de les 11 hores, a la sala de graus de la Facultat de Ciències de la Salut de la UA.

Amb l’objectiu de promoure les bones pràctiques en el naixement, la jornada comptarà amb investigadors de la UA, mares i pares vinculats a grups de suport a la lactància i criança de tota la província, i professionals de l’àrea maternoinfantil, com comares, pediatres i ginecòlegs de centres hospitalaris d’Alacant.

L’acció s’emmarca en el Programa de Doctorat en Ciències de la Salut de la UA i està orientada a la divulgació per a audiències no científiques de resultats d’investigació en criança com ara l’experiència del part, la percepció de seguretat de les parelles (mares i pares) després del naixement d’un nadó, l’evolució de la relació de parella durant els dos primers anys, etc. A més, durant la trobada, s’habilitaran espais per a identificar els principals reptes de les organitzacions de la societat civil per a la proposta d’intervencions i la millora de l’atenció al naixement. «Aquesta és la primera activitat d’un projecte de formació col·laboratiu en què responsables sanitaris i societat civil posen damunt la taula les seues experiències i coneixements per a millorar l’atenció en el començament de la vida», destaca l’investigador del Grup d’investigació en Criança Positiva de la UA, Antonio Oliver.


Programa

En la primera sessió, a les 11 hores, s’abordaran les conclusions de la investigació sobre criança positiva realitzada des de la UA i, a les 13 hores, tindrà lloc la presentació de la bona pràctica de col·laboració «Nàixer en braços de ma mare» de la mà del degà de la Facultat de Ciències de la Salut, José Antonio Hurtado; la directora del Secretariat de Responsabilitat Social de la UA, Diana Gil; el president de l’Associació HQTQ, Ricardo García de Lleó; la secretària l’associació La Mama d’Elx, Marina Leal; el membre del Grup d’investigació en Criança Positiva de la UA, Antonio Oliver; i, des de l’Àrea de Nous Projectes de FUNDEUN, amb Iker Inchauspe.

A la vesprada, a les 16 hores, se celebrarà una xarrada col·loqui sobre la transferència de resultats d’investigació en la qual participaran el director de Secretariat Investigació de la UA, Juan Mora; el coordinador del Programa de Doctorat en Ciències de la Salut de la UA, Miguel Richart, i el pediatre d’Atenció Primària i avaluador d’instituts d’investigació biomèdica de l’Institut de Salut Carlos III, Manuel Alcaraz. Per a finalitzar, a les 18 hores, hi haurà un espai perquè investigadors, professionals i mares identifiquen reptes i propostes de col·laboració per a la millora de l’atenció al naixement.

Més informació

 
Notícies relacionades:

La Universitat d’Alacant participa en un projecte per a promoure el contacte ‘pell amb pell’ després del part

Els drets dels nounats protagonitzen el conveni entre la Universitat d’Alacant i l’associació Hasta que Tú Quieras 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464