Saltar apartados

La Universitat d'Alacant reflexiona sobre el canvi climàtic coincidint amb la Cimera Mundial del Clima

El dilluns 2 de desembre els investigadors de la UA Jorge Olcina i Fernando Maestre participen en la taula redona ‘El canvi climàtic des d’un punt de vista ecològic i geogràfic’

El dissabte 7 de desembre, la UA protagonitza Nits de Ciència, que organitza l’Associació de Divulgació Científica d’Alacant a la sala Clan Cabaret

 

Fernando_Maestre_CC1Alacant. Divendres, 29 de novembre de 2019

Arran de la celebració de la Cimera Mundial del Clima (COP25), que tindrà lloc a Madrid del 2 al 13 de desembre de 2019, la Universitat d’Alacant obri el debat amb la taula redona «El canvi climàtic des d’un punt de vista ecològic i geogràfic», a càrrec del catedràtic d’Anàlisi Geogràfica Regional de la UA, Jorge Olcina, i el catedràtic d’Ecologia de la Universitat Rey Juan Carlos i investigador distingit de la UA, Fernando Maestre. L’esdeveniment, d’entrada lliure fins a completar la capacitat de la sala, serà dilluns, 2 de desembre de 2019, a les 12 hores a la sala de graus Alfredo Orts (edifici d’Òptica).

Els dos experts tractaran en la UA com el procés d’escalfament climàtic ocasiona conseqüències com l’exposició als perills de la natura, especialment als de causa atmosfèrica (inundacions, sequeres, temporals), així com canvis en organismes i ecosistemes terrestres que poden afectar la salut, entre altres aspectes.

 

 

Concentració

Prèviament a la taula redona, la Universitat d’Alacant ha convocat tota la comunitat universitària a una concentració per a mostrar el seu compromís en la lluita contra el canvi climàtic. L’acte tindrà lloc el mateix dilluns 2 de desembre, a les 10.30 hores, davant de l’escultura Dibuixant l’espai (La mà) del campus de Sant Vicent.

 

Jorge_Olcina_CC1

‘Nits de Ciència’

D’altra banda, la UA col·labora en la pròxima sessió del cicle Nits de Ciència, organitzat per l’Associació de Divulgació Científica d’Alacant. El dissabte 7 de desembre, a partir de les 20 hores a la sala Clan Cabaret, Jorge Olcina oferirà la xarrada «Querida DANA ¿qué hace una gota fría como tú en un sitio como este?». Tal com assenyala el catedràtic de la UA, «el litoral mediterrani espanyol manifesta ja canvis en alguns elements climàtics (temperatures i precipitacions) que donen lloc a un augment de la vulnerabilitat i incertesa davant fenòmens com la DANA patida el mes de setembre passat».

Aquestes activitats s’emmarquen en el projecte d’UA Divulga, Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+I) de la Universitat d’Alacant, organitzades en col·laboració amb Facultat de Ciències de la UA.

 

COP25

Més de 25.000 representants de 200 països es donaran cita a Madrid, a IFEMA, en la Cimera Mundial del Clima 2019 (COP25) del 2 al 13 de desembre per a arribar a acords i compromisos per a combatre els efectes del canvi climàtic. Desenes de caps d’estat i de govern, organitzacions ambientals, empresaris, científics, etc. reunits per a fer els passos successius i necessaris en el procés de negociacions sobre el canvi climàtic de les Nacions Unides.

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464