Saltar apartados

Una jornada tracta a la Universitat d'Alacant els avanços metodològics de l'ensenyament de les estructures

La xarxa d’excel·lència universitària Hormigonnet reuneix experts de vuit universitats

 

XARXA_HORMIGON1
RED_HORMIGON1a
XARXA_HORMIGON2
XARXA_HORMIGON3

 

Alacant. Divendres, 29 de novembre de 2019

La Universitat d’Alacant ha acollit aquest divendres, per primera vegada, la reunió de la Xarxa Hormigonnet, una xarxa d’excel·lència finançada pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats amb l’objectiu de fomentar la investigació col·laborativa sobre formigó estructural. La jornada té com a títol «Ensenyament de les estructures: com millorar aprenent de les experiències i mirant al futur» i ha tractat qüestions com ara els avanços metodològics en l’ensenyament, la incorporació de noves normatives i regulacions, com també noves eines tant informàtiques com de laboratori tant en l’ensenyament com en l’avaluació.

La trobada ha tingut la participació d’especialistes de vuit universitats espanyoles la participació de les quals en la xarxa implica també que formen part d’un projecte d’investigació del Pla Estatal d’Investigació. Entre aquests, per part de la Universitat d’Alacant, el catedràtic Salvador Ivorra ha actuat d’amfitrió i ha aportat, a través de les comunicacions dels professors Borja Varona i Oscar Galao, les experiències de la Universitat d’Alacant en aquesta temàtica.

Durant el fòrum de debat s’han posat de manifest, per part de diversos de representants de la xarxa en comissions tècniques tant del Ministeri de Foment com en les comissions tècniques dels eurocodis, els avanços en la publicació del nou Codi Estructural, i també en les noves incorporacions dels eurocodis.

Prèviament, ahir es va fer una reunió de treball grup d’investigació Horvital, en el qual participen quatre d’aquestes universitats, amb la finalitat de realitzar una posada en comú dels avanços en el desenvolupament d’aquest.

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464