Saltar apartados

La Companyia d'Aina Lanas porta l'espectacle de dansa contemporània Mawu al Paranimf

L’espectacle va rebre el premi La Llotja 2017

 

 

 

Alacant. Dimarts, 15 d’octubre de 2019

Continua la programació cultural de la UA (ACUA) amb una nova proposta, en aquesta ocasió amb la dansa contemporània com a protagonista i l’espectacle Mawu, demà dimecres 16 d’octubre a les 20 hores al Paranimf de la UA. La companyia de la coreògrafa Aina Lanas va ser guardonada l’any 2017 amb el premi La Llotja per aquest espectacle. El preu de l’entrada és de 5 euros.

Mawu fa al·lusió a la deïtat africana Mawu-Lisa, un personatge mitològic, complex i androgin compost per dos éssers: Lisa, que representa la meitat masculina, i Mawu, la meitat femenina associada a la lluna, la nit, la connexió amb la terra, la fertilitat i l’aigua. En escena, sis ballarines i intèrprets representen les filles de Mawu i els seus cossos viatgen a través dels atributs de la seua mare per a entendre què representa viure en un cos de dona, quins conflictes d’identitat hi ha, quina és la relació amb el seu llinatge i com es fusionen amb el col·lectiu. Les ballarines, sota la direcció de la coreògrafa Aina Lanas, s’uneixen al projecte venint d’estils de dansa diferents, entre danses urbanes i moviment contemporani. Dones diferents amb punts de vista i experiència en comú: fortes, independents i emprenedores.

 

Aina Lanas

Ballarina i coreògrafa, va nàixer a Barcelona. Es va formar en Ballet, Jazz i Contemporani des que tenia 11 anys. Més tard va començar la seua carrera en Danses urbanes i Dansa comercial després de viatjar a Los Angeles. Va treballar en programes de televisió com X-Factor, Operación Triunfo, MTV, va actuar amb artistes internacionals com Florence Foresty, The Johnny Freelance Experience, Le Chic o Soraya i va ballar per a publicitat, esdeveniments, espectacles i marques com Nike, Puma, Desigual, Martini o White Sensation. També va formar part de diferents companyies professionals com Kulbik Danse CO i D’Block i va crear les seues produccions pròpies Urban / Contemporary Fusion amb el col·lectiu Aina & Arias, amb el qual ha recorregut Amèrica Central o la Xina. Paral·lelament al seu treball com a instructora de dansa, va fer la coreografia d’espectacles per als millors clubs de Xangai, Barcelona i Eivissa. Mai va deixar d’entrenar i encara viatja al Japó i Europa per a aprendre de mestres com Yoshie Koda, Rootlessroots, David Zambrano i molts més. El seu últim projecte va ser Heart Ibiza amb el Cirque du Soleil com a ballarina, intèrpret i musa. Actualment forma part de l’elenc de dansa i coreògrafa de ‘Gatsby Barcelona’ per a BCN Science.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464