Saltar apartados

La Universitat d'Alacant ret homenatge als professors Juan José Bayona i María Teresa Soler

El Museu de la Universitat d’Alacant es va quedar petit per a la gran quantitat de persones que van participar en l’acte d’homenatge als impulsors dels estudis de Dret Financer i Tributari

Aquest divendres es celebra la VI Reunió de Professors de Dret Financer i Tributari per a promoure el debat científic i la col·laboració acadèmica

 

 

 

Alacant. Divendres, 18 d'octubre de 2019

La sala triada en el Museu de la Universitat d’Alacant per a dur a terme l’homenatge als professors Juan José Bayona de Perogordo i María Teresa Soler Roch es va omplir a vessar. Una gran quantitat de persones s’hi van voler acostar per assistir a l’acte en què la Universitat d’Alacant va retre homenatge als catedràtics impulsors dels estudis de Dret Financer i Tributari.

Pel faristol van passar el director del Departament de Dret Financer i Tributari, Emilio Cencerrado, el degà de la Facultat de Dret, Pedro Femenía, la vicerectora d’Investigació i Transferència del Coneixement, Amparo Navarro, i el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar. Tots van elogiar els dos homenatjats i van recordar els seus mèrits, com en el cas de la professora Soler Roch, «haver sigut la primera dona catedràtica de Dret Financer i Tributari d’Espanya», va apuntar el rector, qui va afegir que «tot i haver-se jubilat, en la UA no ens resignem a seguir comptant amb la seua saviesa i coneixement». Palomar va destacar que «ha sigut extraordinari per a la nostra universitat comptar amb dues ments tan brillants i amb tanta capacitat de treball, el resultat del qual podem veure recompensat amb escreix».

La vicerectora d’Investigació i Transferència del Coneixement, Amparo Navarro, es va referir als dos professors com a «fonamentals» per als estudis de Dret Financer i Tributari en la Universitat d’Alacant. En la intervenció va recordar anècdotes, «en quaranta anys s’acumulen moltes històries i conversacions de tota mena», i va repassar les seues contribucions a la Universitat d’Alacant. Navarro es va referir a la professora Soler com a una dona «valenta, moderna i entusiasta».

Després de les intervencions, els assistents van poder escoltar històries, reflexions i anècdotes sobre els homenatjats en una taula redona moderada per Amparo Navarro en la qual van intervenir Juan Martín Queralt, catedràtic de Dret Financer i Tributari de la Universitat de València; Manuela Fernández Junquera, catedràtica de Dret Financer i Tributari de la Universitat d’Oviedo; Francisco Escribano López, catedràtic de Dret Financer i Tributari de la Universitat de Sevilla; Gaspar de la Peña Velasco, catedràtic de Dret Financer i Tributari de la Universitat Complutense; Antonia Agulló Agüero, catedràtica de Dret Financer i Tributari de la Universitat Pompeu Fabra, i Eva Aliaga Agulló, catedràtica de Dret Financer i Tributari de la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

L’homenatge va tancar amb un vídeo amb imatges dels homenatjats, el professor Juan José Bayona de Perogordo i la professora María Teresa Soler Roch, que es va adreçar als assistents, abans de concloure l’acte per a mostrar el seu agraïment i assegurar que malgrat haver «aterrat en la Universitat d’Alacant procedent de la Universitat de València» -de la mà del primer rector de la UA, Antonio Gil Olcina, present també a l’acte-, «aquesta és ma casa», i va assegurar sobre Bayona que «compartir la meua carrera professional i personal amb ell ha sigut el privilegi més gran, és irreemplaçable».


Congrés

La Universitat d’Alacant ha sigut escenari, aquest divendres, de la VI Reunió de Professors de Dret Financer i Tributari, una trobada bianual que pren el relleu de la realitzada a la Universitat del País Basc el 2017 i en la qual s’apleguen professors de diferents universitats i de diferents etapes de la seua carrera acadèmica per a promoure el debat científic i la col·laboració acadèmica.

La reunió ha començat a les 9 del matí amb la benvinguda presidida pel rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, Pedro J. Femenía López, degà de la Facultat de Dret de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro Faure, presidenta de la Xarxa de Professors de Dret Financer i Tributari, i Emilio Cencerrado Millán, director del Departament de Dret Financer i Tributari de la Universitat d’Alacant.

La VI Reunió de Professors de Dret Financer i Tributari ha tractat en aquesta ocasió diferents qüestions. En l’àmbit acadèmic dedica una taula redona al nou sexenni de transferència; en l’àmbit científic, debat sobre temes d’actualitat que han ocupat gran part de les línies d’investigació dels professors de Dret Financer i Tributari els últims anys: la relació del dret financer i tributari amb la intel·ligència artificial i l’economia digital. I clou la jornada amb una taula redona de reflexió sobre la deriva del dret financer i tributari en temes fonamentals de la disciplina.

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464