Saltar apartados

La Universitat d'Alacant se suma a la celebració del centenari del naixement de Ramon Margalef

L’Institut Multidisciplinari per a l’Estudi del Medi Ramon Margalef de la UA ha programat diferents activitats entre els mesos d’octubre i desembre centrades en la vida i obra d’un dels ecòlegs més importants del segle XX

 

Alacant. Dilluns, 14 d’octubre de 2019

Amb motiu del centenari del naixement de Ramon Margalef, l’Institut Multidisciplinari per a l’Estudi del Medi de la Universitat d’Alacant ha programat una sèrie d’activitats per a recordar-ne la trajectòria com a investigador, docent, divulgador i com a persona. Tota una vida dedicada a la ciència de l’ecologia, marina i terrestre, i la limnologia.

La commemoració del naixement de l’investigador català en la UA començarà aquest dimarts 15 d’octubre amb la conferència de Fernando Maestre Gil, investigador de l’Institut Multidisciplinari per a l’Estudi del Medi Ramon Margalef, IMEM-UA, «Tras los pasos de Margalef: evaluando las relaciones entre la estructura y funcionamiento del ecosistema en un mundo cambiante», a les 11.15 hores en la sala d’actes de l’edifici Germà Bernàcer.

El dia 16 continuaran les activitats amb una taula redona amb el títol «Recordant Ramón Margalef», a les 11.30 hores al mateix escenari, en la qual participaran Tecla Riera, Joan Armengol, Antonio Escarré, Juan Bellot i Ramón Margalef Mir. El dia 24 d’octubre, a les 18.30 hores, el doctor David Eldridge, de la School of Biological Earth and Environmental Sciences. University of New South Wales. Sydney, Austràlia, protagonitzarà la conferència «Herbivore activity as a driver of ecosystem structure and function». El 18 de novembre, a les 11.30 hores, la investigadora de l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats, IMEDEA (CSIC-Universitat de les Illes Balears), Núria Marbà, pronunciarà la conferència «Fanerógamas marinas y cambio global».

També, al novembre, la professora d’Investigació Institut Ciències del Mar-CSIC, Marta Estrada, oferirà la conferència «Ramon Margalef, del barroco de la naturaleza a los principios unificadores» i el mes de desembre es clouran els actes amb la conferència de l’investigador del CREAF, Carlos Gracia, «Tras la huella de Margalef… Diversidad, fósforo y producción primaria».

Ramon Margalef ha rebut diferents reconeixements en la seua trajectòria com la Medalla Príncep Albert, Premi Huntsman, Ramón y Cajal, Alexander von Humboldt d’Excel·lència en Ecologia, Medalla d’Or del CSIC o doctor honoris causa per la Universitat d’Alacant.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464