Saltar apartados

El metro de Nova York aposta per tecnologia de la Universitat d'Alacant

El sistema Navilens, desenvolupat per l’empresa Neosistec i el Laboratori d’Investigació en Visió Mòbil de la UA, permet a persones amb dificultats visuals orientar-se en el metro de Nova York gràcies a l’experiència pilot instal·lada en l’estació de Jay St - Metrotech, una de les més concorregudes de la ciutat

 

Nova_York1
Nova_York2
Nova_York3
Nova_York4

 

Alacant. Dimecres, 23 d'octubre de 2019

Els responsables del metro de Nova York han decidit apostar per la tecnologia Navilens en el seu afany per fer del sistema de transport per excel·lència de la ciutat un mitjà més accessible. El sistema, que permet orientar persones amb discapacitat visual mitjançant l’ús de dispositius mòbils i l’aplicació Navilens, ha sigut desenvolupat per l’empresa Neosistec i el Laboratori de Visió Mòbil de la Universitat d’Alacant.

De moment, l’Autoritat Metropolitana del Transport ha instal·lat, a tall de projecte pilot, la tecnologia Navilens en l’estació de Jay St - Metrotech, una de les més concorregudes de Nova York. L’estació compta amb prop de cent codis Navilens que permeten l’orientació de persones amb discapacitat visual a través d’un innovador sistema de fletxes visuals que implementa la realitat augmentada i ofereix informació en temps real amb tan sols apuntar al codi.

La senyalització que s’utilitza està basada en codis BIDI, la qual, a diferència d’altres marcadors com els codis QR, posseeix un potent algorisme basat en visió artificial. Aquest codi, patentat a escala mundial i desenvolupat per l’empresa Neosistec i la Universitat d’Alacant permet ser llegit a dotze vegades més distància que els codis QR de les mateixes dimensions, amb 160 graus entre la càmera i el codi i en tan sols 0,03 segons, sense necessitat d’enfocar o enquadrar, fet que millora de manera substancial les prestacions dels codis QR.

Aquest codi significa una revolució en el guiatge en interiors, on no hi ha senyal de GPS. L’aplicació NaviLens ajuda les persones amb discapacitat visual a accedir a la mateixa informació que ofereix la senyalització a les persones que hi veuen, amb gran precisió en la seua localització. Les persones amb discapacitat visual reben informació auditiva contextualitzada quan escanegen cada codi en l’estació des de molt lluny i sense necessitat d’enfocar o enquadrar.

L’aplicació NaviLens GO, ofereix informació de navegació a l’interior de l’estació, informació de destinacions de l’estació, la informació en temps real dels temps de pas i l’estat de la xarxa. Com que es tracta d’un codi que s’integra amb la senyalització existent i no requereix cap mena d’energia, la seua escalabilitat és immediata cosa que permet que siga la solució per a fer més accessibles qualsevol espai com centres comercials, museus, hotels, estacions de metro, hospitals i en general qualsevol espai que dispose de senyalització tradicional.

En l’actualitat, la tecnologia Navilens ofereix accessibilitat en l’edifici de Ciències Socials de la Universitat d’Alacant, on es va implementar fa uns mesos a manera d’experiència pilot i també s’està desplegant en els autobusos de Vectalia d’Alacant, que ja compta amb un ampli nombre de parades amb aquests codis.

El de Nova York no és el primer metro en el qual s’instal·la la tecnologia Navilens, que ja s’ha provat amb èxit en el sistema de transport subterrani de Barcelona, així com en la seua flota d’autobusos.Notícies relacionades:

La UA es converteix en la primera universitat a implementar la tecnologia Navilens per a facilitar la mobilitat de persones amb discapacitat

La UA participa en el desenvolupament d’una aplicació que permet a invidents desplaçar-se sense acompanyant

NaviLens, tecnologia que facilita la mobilitat a persones invidents, guanyadora dels XVII Premis Everis

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464