Saltar apartados

L'escriptor peruà Alonso Cueto, protagonista d'una nova sessió de 'Sal con libros' a Torrevella

La Seu Universitària de Torrevella, el Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti de la UA i l’Ajuntament de la localitat, organitzen aquesta conferència en la qual Cueto parlarà de l’aventura i l’exploració en l’escriptura de novel·les


Conferència_Alonso_CuetoAlacant. Dimecres, 23 d'octubre de 2019

La Societat Cultural Casino de Torrevella acollirà, el pròxim divendres 25 d’octubre a les 20 hores, una nova sessió del cicle «Sal con libros: diàlegs literaris de Torrevella», de la mà de la Seu Universitària i l’Ajuntament de la localitat, i el Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti de la UA (CeMaB). L’escriptor peruà Alonso Cueto serà el protagonista d’aquesta cita literària i oferirà la conferència «Escribir novelas: una aventura y una exploración». Eva Valero, directora del CeMaB i directora del secretariat de Seus de la UA, presentarà l’acte i el convidat.

Alonso Cueto (Lima, 1954) és un dels narradors peruans més importants de l’actualitat. És autor de dotze novel·les a més de llibres de contes i d’assajos literaris. Va viure la infància entre París i Washington i va tornar amb la seua família a Lima als set anys. En complir els vint va eixir una altra vegada del seu país per a viure durant diversos anys a Madrid i després a Austin, Texas. L’any 1984 va acabar els estudis de doctorat a la Universitat de Texas amb una tesi sobre els relats de Juan Carlos Onetti i és membre de número de l’Acadèmia Peruana de la Llengua. Va tornar a viure al Perú a mitjan anys vuitanta durant l’apogeu de la guerra de Sendere Luminoso. Des d’aleshores viu a Lima.

És guanyador del premi Herralde per la seua novel·la La Hora Azul, del premi Anna Seghers pel conjunt de la seua obra, de la beca per a creadors de la Fundació John Simon Guggenheim i el II Premi de Narrativa Alcobendas Juan Goytisolo pel seu llibre Palabras de otro lado. L’any 2017 va ser reconegut per l’estat peruà com a personalitat meritòria de la cultura. Les seues novel·les han sigut traduïdes a una vintena d’idiomes. Tres d’aquestes (La Hora Azul, La Pasajera i Grandes Miradas) han sigut adaptades al cinema. Ha cultivat diferents subgèneres de la novel·la, des de la policíaca fins a la de sentiments, encara que la seua obra pot classificar-se dins del corrent realista del seu país. És un col·laborador habitual de mitjans com El Comercio o la revista Debate, entre molts altres, i exerceix la docència a la Pontifícia Universitat Catòlica del Perú, on és professor de Literatura i imparteix classes de doctorat.

 

 

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464