Saltar apartados

La crítica d'art d''El País', Ángela Molina, inaugura en la seu un cicle dedicat a l'Escola Bauhaus en el centenari de la creació

 

Poster_expo_Bauhaus1Alacant. Divendres, 25 d'octubre de 2019

La Seu Ciutat d’Alacant dedica un cicle a l’Escola Bauhaus, en el centenari de la creació, coordinat per Jorge Olcina, director de la seu, i pel professor José Ramón Navarro.

El cicle La Bauhaus, una Utopia Moderna (1919-2019) començarà dilluns, 28 d’octubre, a les 19 hores en les instal·lacions de Ramón y Cajal, 4, amb una primera sessió a càrrec d’Ángela Molina, crítica d’art del diari El País, que oferirà la conferencia «Constelación Bauhaus». El cicle inclou una segona sessió, el 4 de novembre, sobre «Antinomias y paradojas de la Bauhaus», conferència que impartirà Josep Casals, professor d’Estètica i Teoria de l’Art de la Universitat de Barcelona.

La Bauhaus, escola d’arquitectura, art i disseny, va ser fundada per l’arquitecte Walter Gropius a la ciutat alemanya de Weimar l’any 1919. En el manifest fundacional, Gropius definia així els objectius de la nova escola: «La Bauhaus es proposa reunir en una unitat totes les formes de creació artística, reunificar en una nova arquitectura, com a parts indivisibles, totes la disciplines de la pràctica artística, escultura, pintura, arts aplicades i artesanat.» La Seu ciutat d’Alacant de la UA vol contribuir a aquest aniversari revisant, des d’una visió contemporània, la revolució artística i del món del disseny i l’arquitectura que va comportar la Bauhaus, al mateix temps que s’exposarà quina va ser la dimensió política d’aquesta escola en el marc de la República de Weimar.

 

 

Bauhaus_escola

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464