Saltar apartados

La UA organitza un Seminari per a abordar l'aplicació legal de les patents en innovació i Biotecnologia

La patentabilitat en biotecnologia afecta directament qüestions amb un impacte social alt com la producció d’aliments, l’ètica mèdica o l’ecologia

El seminari està organitzat per de el Departament de Dret Mercantil i Processal de la UA i el màster en Propietat Intel·lectual de la UA (Magister Lvcentinus)

 

Seminar_Biotechnology1

 

 

Alacant. Dimecres, 23 d'octubre de 2019

Els nous coneixements en les ciències de la vida han estimulat una sèrie d’innovacions tècniques, denominades en termes generals biotecnologia, que s’apliquen en diferents àmbits del coneixement com el de la salut humana, l’agricultura o el medi ambient. La seua protecció mitjançant el sistema de patents constitueix la millor manera d’assegurar a l’inventor una major recompensa per l’esforç innovador realitzat. No obstant això, els importants avanços en els diferents camps d’aplicació d’aquestes, la patentabilitat de la matèria viva o l’excepció de l’ús experimental, entre d’altres, susciten no solament des d’un punt de vista jurídic sinó també ètic, debats interessants.

Aquestes qüestions d’enorme impacte social seran l’eix central que abordaran experts en aquest àmbit de coneixement (professors universitaris, advocats, biòlegs) en el VII Patent Law and Biotechnology Seminar, que tindrà lloc divendres, 25 d’octubre, a la Seu Ciutat d’Alacant (Sant Ferran, 40), organitzat pel Departament de Dret Mercantil i Processal de la Universitat d’Alacant i el màster en Propietat Intel·lectual de la UA (Magister Lvcentinus).

Dirigit per les professores del Departament de Dret Mercantil i Processal de la UA, Esperanza Gallego i Pilar Íñiguez, el seminari busca donar resposta a diferents problemes generats en l’aplicació de dret de patents amb importants conseqüències per a sectors tecnològics o farmacèutics, relacionats directament amb la biotecnologia o la biomedicina.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464