Saltar apartados

La Universitat d'Alacant líder en la implantació de l'Open Science

Un estudi de la CRUE situa la institució alacantina entre les tres universitats espanyoles amb més accés obert a les seues publicacions

 

Alacant. Dimarts, 22 d’octubre de 2019

L’aposta de la Universitat d’Alacant per oferir en obert la investigació produïda pels investigadors de la institució alacantina l’ha situada en la quarta posició en la classificació de Mesura de l’Accés Obert en les universitats espanyoles i el CSIC (2014-2018), amb un 64’69 per cent d’accés obert del total de publicacions.

En les dades que ofereix l’informe que ha fet el Subgrup d’Accés Obert de la Línia 2 de REBIUN, Xarxa de Biblioteques Universitàries Espanyoles, s’aprecia l’evolució de la publicació en accés obert en la Universitat d’Alacant. Cal destacar l’increment sostingut de la publicació per part del personal investigador de la UA en revistes d’accés obert a partir de l’any 2016. La UA treballa des del 2006 en la difusió en obert de la investigació produïda pels membres d’aquesta, a través de la creació en aquell any de RUA, Repositori Institucional de la Universitat d’Alacant, que té més de 57 mil registres depositats i més de 10 milions de descàrregues anuals i mitjançant la signatura de la Declaració de Berlín sobre Accés Obert al Coneixement.

Entre el 21 i el 27 d’octubre tindrà lloc la Setmana de l’Accés Obert, enguany amb el lema «Obert per a qui? Equitat en el coneixement obert» que coincideix amb la publicació de l’estudi de la CRUE el passat 2 d’octubre en què s’aprecia que gairebé el 50% de les publicacions de les universitats espanyoles estan accessibles en Internet i en el qual la Universitat d’Alacant se situa com la tercera universitat amb més percentatge de publicacions en obert, tan sols superada per la Pompeu Fabra i Politècnica de Catalunya, a més de pel Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

 

Open_Science

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464