Saltar apartados

Prop de vuit-cents esportistes amb discapacitat intel·lectual participen en la XXVI Jornada Esportiva d'UPAPSA a la Universitat d'Alacant

Entre atletes, tècnics, personal i voluntaris de l’organització, a les instal·lacions esportives del campus de Sant Vicent del Raspeig s’hi aplegaran demà unes 1.500 persones

Els esportistes, arribats de localitats de tota la Comunitat Valenciana i de la Regió de Múrcia, competiran en una vintena de modalitats esportives adaptades

 

UPAPSA_2018_2 UPAPSA_2018_3

Imatges: Jornada UPAPSA de 2018

 

Alacant. Dimecres, 23 d'octubre de 2019

La carrera per la inclusió social en l’esport tindrà demà un vencedor clar en la Universitat d’Alacant: la celebració de la XXVI Edició de la Jornada Esportiva d’UPAPSA. Convertida en la principal activitat d’aquestes característiques que s’organitza a la Comunitat Valenciana, enguany congregarà unes 1.500 persones a les instal·lacions esportives del campus de Sant Vicent del Raspeig.

Des de les 10.30 hores, quan tindrà lloc la cerimònia d’inauguració, fins a les 15 hores, quan se celebrarà el lliurament de trofeus i la posterior desfilada de cloenda, seran més de vuit-cents els esportistes que participaran en una vintena de competicions distribuïdes en quatre modalitats. Entre atletes, tècnics, personal d’organització, voluntaris, àrbitres i acompanyants, seran unes 1.500 persones les que hi participaran.

La Universitat d’Alacant i la Unió Provincial d’Associacions Pro-Minusvàlids Psíquics d’Alacant (UPAPSA) col·laboren en la celebració d’aquesta jornada de competicions esportives destinada a persones amb discapacitat intel·lectual. En concret, aquesta edició serà la catorzena que tindrà lloc en les instal·lacions esportives de la UA, a les quals es desplaçaran persones procedents de trenta-cinc centres d’atenció al col·lectiu de la Comunitat Valenciana i de la Regió de Múrcia.

Amb aquesta mena de jornades, els organitzadors pretenen potenciar l’evolució dinàmica de les persones, la seua autonomia i la seua independència, incidir en la seua normalització i integració i formar en els valors intrínsecs a l’esport com la cooperació, el treball en equip, la competitivitat o el sacrifici, entre d’altres, sense deixar de banda la tasca de conscienciació social que des de la institució acadèmica alacantina es promou amb diferents iniciatives.

 

Competicions

Les competicions es dividiran en quatre grans blocs de modalitats esportives amb diferents tipus de competició. En concret, en atletisme es desenvoluparan curses de 800, 400, 4x100, 200, 100 i 50 metres llisos, en modalitat masculina i femenina. També hi haurà sèries de 50 i 25 metres de marxa assistida i 50 metres per a cadires de rodes en les modalitats d’autònoms i assistits. A més, es competirà en salt de longitud i llançament de pes, tant en modalitat masculina com femenina.

Un altre esport serà el de la petanca, que es jugarà en tres nivells, per als quals es preveuen diferents graus de suport o assessorament per part de monitors.

Destaquen també les proves adaptades, en les quals es realitzen tres circuits diferents: un de proves psicomotrius, un altre de futbol i un altre de bàsquet. En aquest cas, els esportistes competeixen en un d’ells i s’estableixen diverses rondes en les participen cinc grups que van girant per les cinc proves que consta cada circuit.

Finalment, l’última modalitat esportiva en la de l’eslàlom en cadira de rodes, en la qual es realitzaran dos circuits, un per a modalitat de cadira de rodes manual i un altre en modalitat elèctrica. Es realitzaran una primera ronda de classificació i, posteriorment, la final.

 

Medalles i trofeus

Encara que l’important és participar, i més en una jornada lúdica com la d’UPAPSA, també la competició és part intrínseca a l’esport. Per això, per a cada sèrie de cada modalitat d’atletisme i per a cada nivell de petanca i grups en cada ronda de les proves adaptades s’ha previst el lliurament de medalles d’or, plata i bronze, respectivament, per als tres primers classificats, a més de les medalles a la participació que obtindran cadascun dels esportistes.

 

Notícies relacionades:

Més de 1.500 persones es donen cita en la Jornada Esportiva d'UPAPSA a la Universitat d'Alacant

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464