Saltar apartados

El comitè d'empresa de la Universitat d'Alacant urgeix a la Consellera a signar el conveni col·lectiu del personal laboral de les universitats valencianes

Educació va posar octubre com a data límit per a subscriure el que el titular actual considera ‘un preacord’

 

 

 

Alacant. Dimarts, 29 d’octubre de 2019

El Comitè d’Empresa de la Universitat d’Alacant va remetre ahir un escrit a la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital per a exigir «de manera immediata» la signatura del conveni col·lectiu del personal laboral de les universitats públiques valencianes que fa tres anys que es troba en procés de negociació.

El document actual es va acordar el mes de març passat a escassos dies de les eleccions autonòmiques, però per a l’actual consellera es tracta d’un «preacord», malgrat que el seu predecessor al capdavant de les universitats valencianes, Vicent Marzà, va anunciar que entraria en vigor l’1 de gener del 2020. El pacte entre Generalitat, universitats i sindicats preveia una millora substancial de les condicions laborals del personal docent i investigador, el personal tècnic i de suport a la investigació i el personal d’administració i serveis de les universitats públiques i també una pujada salarial per als professors associats.

El Comitè d’Empresa de la Universitat d’Alacant evidencia en l’escrit la «preocupació davant de la dilació de la signatura» ja que segons arrepleguen, «som l’única comunitat autònoma que no té conveni col·lectiu per al personal laboral d’universitats». Des del mateix òrgan anuncien «accions de protesta» en cas de no signar aquest preacord abans que expire el termini que la mateixa Conselleria d’Educació va establir (octubre de 2019).

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464