Saltar apartados

El XVI Curs d'Arqueologia Il·licitana se centra enguany en les dones a través de la història

‘Els dilluns amb l’Alcúdia’ aborda, entre el 4 i el 30 de novembre, com la imatge de la dona i els seus rols socials han quedat reflectits en l’art prehistòric, en el registre arqueològic ibèric i la seua iconografia o en els papirs grecs de l’Egipte d’època hel·lenística i imperial

 

Cartel_ALCUDIA_2019_valDijous, 31 d'octubre de 2019

La setzena edició del Curs d’Arqueologia Il·licitana «Els dilluns amb l’Alcúdia» comença aquest dilluns 4 de novembre i s’estendrà fins al dilluns 30 de novembre amb cinc sessions en les quals, sota el títol «Dones, història i arqueologia», abordarà com la imatge de la dona i els seus rols socials han quedat reflectits en l’art prehistòric, en el registre arqueològic ibèric i la seua iconografia o en els papirs grecs de l’Egipte d’època hel·lenística i imperial, complementades amb la VIII Edició del Cinefòrum l’Alcúdia, en què es projectaren cinc films de temàtica relacionada amb el curs entre el 3 de febrer i el 2 de març.

El curs es desenvoluparà al Centre de Congressos Ciutat d’Elx i al Centre d’Interpretació de l’Alcúdia i està organitzat per la Universitat d’Alacant, l’Institut Universitari d’Investigació en Arqueologia i Patrimoni Històric i la Fundació L’Alcúdia. Està orientat a estudiants universitaris i a qualsevol persona interessada en el tema i és gratuït.

En aquesta edició el curs està dedicat a les dones, al que es coneix d’elles a través del registre arqueològic, de les imatges, o dels textos escrits que han arribat fins als nostres dies. Aquest curs constitueix un intent més per visibilitzar i divulgar l’activitat de la dona en la història, en aquest cas usant com a plataforma un consolidat fòrum de trobada que des de fa quinze anys s’ha encarregat, amb gran èxit, de portar el coneixement científic a la societat.

Al llarg dels cinc dilluns que durarà el curs es proposen conferències que s’ocuparan de diferents períodes, espais geogràfics i contextos culturals. A través de metodologies i fonts d’informació igualment variades, el curs abordarà com la imatge de la dona i els seus rols socials han quedat reflectits en l’art prehistòric, en el registre arqueològic ibèric i la seua iconografia o en els papirs grecs de l’Egipte d’època hel·lenística i imperial. També com alguns estudis contribueixen a trencar falsos mites i permeten tractar aspectes com la violència cap a les dones en la Roma antiga. Finalment, una mirada cap a contextos més recents permetrà endinsar-se en la presència i visibilitat de les dones en les èpoques moderna i contemporània.

Cinefòrum

El curs es completarà amb la VIII Edició del l’Alcúdia, en què es projectaran cinc films de temàtica relacionada amb el curs entre el 3 de febrer i el 2 de març en el Centre d’Interpretació de l’Alcúdia: Salomé y la reina de Saba, Juana la Loca, Ravenous, El piano i Frida.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464