Saltar apartados

L'Aula de la Ciència i la Tecnologia de la Seu Ciutat d'Alacant analitza El Baix Segura Inundat amb dues taules redones

Experts llançaran llum sobre els aspectes tècnics, administratius, hidràulics i geomorfològics que han provocat les últimes inundacions al Baix Segura

 

Alacant. Dimarts, 29 d'octubre de 2019

El Baix Segura presenta un elevat risc pel fet de tractar-se d’un ambient de plana d’inundació natural. Arran de les darreres inundacions patides per aquesta zona el mes passat, l’Aula de la Ciència i la Tecnologia de la Seu ciutat d’Alacant organitza un cicle per analitzar les qüestions tècniques, administratives, hidràuliques i geomorfològiques que han generat aquesta situació.

Coordinat per Salvador Ordóñez, exrector de la UA i catedràtic de Petrologia i Geoquímica, el cicle està integrat per dues taules redones i començarà demà dimecres, 30 d’octubre, a les 19 hores, a les instal·lacions de la seu de Sant Ferran, 40. La primera taula redona estarà centrada en els aspectes tècnics i administratius, i comptarà amb les intervencions de Jorge Marquínez, (INDUROT. Universitat d’Oviedo) Jesús Garrido (Universitat de Granada) Jorge Olcina (Universitat d’Alacant), moderats per José Miguel Andreu.

La segona cita, el dilluns 4 novembre, s’ocuparà dels aspectes hidràulics i geomorfològics de la comarca, quines són les causes de la inundació, les conseqüències i les possibles solucions, atesa la normativa aplicable i l’ordenació territorial, i la planificació i disseny d’infraestructures hidràuliques. Intervindran en aquesta taula redona Félix Francés (Universitat Politècnica de València) i Pablo G. Silva (Universitat de Salamanca), amb Arturo Trapote (UA), com a moderador.

 

Vega_Baixa1
Vega_Baixa2
Vega_Baixa3

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464