Saltar apartados

La Seu Ciutat d'Alacant de la UA acull 'Mirant', la Mostra de Cinema i Salut Global de les Xarxes Sanitàries Solidàries

Amb el lema ‘Salut i dona, necessitats i desafiaments’, la segona edició d'aquesta iniciativa comença el 4 de novembre amb el documental ‘La manzana de Eva’ i comptarà amb la participació de José Manuel Colón, director de la pel·lícula

 

Alacant, 30 d'octubre de 2019

La Seu Ciutat d'Alacant de la Universitat d'Alacant acull dilluns, 4 de novembre, a les 18 hores a l'edifici del carrer de Ramón y Cajal 4, la inauguració de la II Edició de la Mostra Itinerant de Cinema i Salut Global «Mirant». Aquest cicle de cinema, organitzat per les Xarxes Sanitàries Solidàries Valencianes, començarà amb la projecció de la pel·lícula La manzana de Eva, un documental que aborda la lluita contra la mutilació genital femenina a través de diversos testimonis. A més, els assistents podran debatre, després de la projecció de la pel·lícula, que l'any 2018 va tenir vuit nominacions als premis Goya, amb el director, José Manuel Colón.

Durant les setmanes següents es projectaran dues pel·lícules més. El dilluns 11 de novembre es podrà veure Comandante Arian, història narrada en primera persona sobre les Unitats de Defensa de la Dones en la guerra contra Daesh (ISIS) sobre el seu combat contra la violència sexual i els abusos enmig d'aquest conflicte. La participació en el debat d'algun dels responsables del documental està pendent de confirmació.

Finalment, el dimecres 20 de novembre s'estrenarà a la Comunitat Valenciana el documental Woman, de Medicusmundi i Kafana Films, guanyadors de dos Goya els anys 2014 i 2018. Per al debat posterior es comptarà amb la participació d'Ivan Zahinos, responsable de la idea original i coguionista del projecte.

Les tres projeccions, que es realitzaran en el mateix lloc i a la mateixa hora, tindran entrada gratuïta amb aforament limitat, motiu pel qual es recomana reservar les entrades en la web del projecte (www.redsanitariasolidaria.org), a través del correu electrònic alicante@medicusmundi.es o enviant un missatge mitjançant Whatsapp al número de telèfon 660 575 104.

Una vegada finalitzat el seu pas per Alacant, «Mirant» continuarà el seu camí cap a València, els dies 21, 23 i 23 de novembre, i acabarà a Castelló de la Plana els dies 3, 10 i 17 de desembre. Aquesta mostra de cinema és una iniciativa impulsada des de les Xarxes Sanitàries Solidàries Valencianes, en el seu treball de sensibilització i promoció entorn del dret a la salut des d'una perspectiva global. Per a fer-ho, s'ha comptat amb la participació de més de quaranta entitats integrants de les Xarxes Sanitàries Solidàries de Castelló, València i Alacant, com ara ajuntaments, universitats, col·legis professionals i ONGD, que a través de les seues votacions han seleccionat els documentals per a la mostra, amb la intenció d'acostar diverses realitats que conviden a reflexionar sobre com el gènere actua com un determinant social clau en la salut de les dones.

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464