Saltar apartados

La Universitat d'Alacant s'uneix al desafiament internacional de robòtica 'First Lego League'

El campus de la UA acollirà el 15 de febrer de 2020 aquesta competició dirigida a joves estudiants d'entre 10 i 16 anys

 

 

Instants de la reunió. Foto de grup, d’esq. a dta.: Paco Pujol, Montse Bover, Amparo Navarro, María Jesús Pastor i David Tomás

 

Alacant. Dimarts, 29 d'octubre de 2019

La Universitat d’Alacant s’uneix al «First Lego League» (FLL), desafiament internacional que té com a objectiu fonamental despertar l’interès i promocionar els valors de la ciència i la tecnologia entre joves de 10 a 16 anys a través del desenvolupament de les habilitats del treball en equip, la innovació i la creativitat. En concret, la Universitat d’Alacant organitzarà el dissabte 15 de febrer del 2020 la competició de robòtica a nivell local i l’equip que resulte campió passarà a la fase nacional. Finalment, tindrà lloc un torneig internacional amb els campions de tots els països participants.

Juntament amb la Fundació Scientia,, promotor del torneig a nivell nacional en associació amb FIRST i LEGO Group, la «First Lego League» a Alacant està liderada pel professor del Departament de Tecnologia Informàtica i Computació de la UA, Francisco Pujol, en col·laboració amb David Tomás del Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics. La iniciativa compta amb el suport d’UA Divulga, Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i) de la Universitat d’Alacant, projecte conjunt entre el Vicerectorat d’Investigació i Transferència de Coneixement i la Unitat de Comunicació.

La primera reunió de treball de la «First Lego League» a Alacant ha tingut lloc avui al campus de la UA. En la trobada han participat la vicerectora d’Investigació i Transferència de Coneixement, Amparo Navarro; la directora de la Fundació Scientia, Montse Bover; la directora del Secretariat de Transferència de Coneixement de la UA, María Jesús Pastor; i els professors Francisco Pujol i David Tomás.

 

«First Lego League»

El programa inspira als joves a crear idees, resoldre problemes i superar obstacles, alhora que els permet guanyar confiança en l’ús apropiat de la tecnologia i aprendre processos de disseny propis de l’enginyeria. Els participants col·laboren, cooperen i desenvolupen habilitats de treball en equip imprescindibles en un món laboral dinàmic i en constant canvi.

«First Lego League» (FLL) compta amb representació en pràcticament totes les comunitats autònomes amb més de 30 socis de tota Espanya com universitats, parcs tecnològics i centres d’investigació.

 

Com funciona?

Els participants han de fer una estratègia, dissenyar, construir, programar i provar un robot autònom utilitzant la tecnologia Lego Mindstorms. Per a això, han de presentar solucions innovadores a reptes matemàtics i científics com un científic actual tracta problemes de la vida real.

Amb aquesta metodologia, els joves desenvolupen habilitats i competències del segle XXI com el pensament crític, la gestió del temps, el treball en equip i la comunicació i milloren la confiança en ells mateixos. A més, tenen una gran oportunitat per a involucrar-se més en la comunitat local i global i divertir-se en els tornejos i celebracions locals.

 

Més informació

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464