Saltar apartados

Comença la nova programació de l'Aula Ciutat de la Seu de la UA amb una sessió dedicada a l'urbanisme col·laboratiu i la participació ciutadana

 

Aula_ciutatAlacant. Dilluns, 7 d'octubre de 2019

La Seu Ciutat d’Alacant enceta el nou programa de l’Aula Ciutat de la Seu coordinada pels professors Jorge Olcina i José Ramón Navarro, després de l’èxit de participació amb la posada en marxa l’any passat.

La programació dissenyada per al primer quadrimestre del curs comença demà dimarts, 8 d’octubre, a les 19 hores en les instal·lacions de la seu de Ramón y Cajal, 4, amb «Escoltar i transformar la ciutat. Urbanisme col·laboratiu i participació ciutadana», que comptarà amb les intervencions dels arquitectes Pilar Díaz i Iñaki Romero, membres de l’equip Paisaje Transversal de Madrid.

L’Aula de la Ciutat de la Seu de la UA exposarà, aquest primer trimestre, una sèrie de reflexions teòriques i experiències que arriben des d’altres ciutats i territoris que puguen inspirar noves idees a una ciutat com la nostra que n’està tan necessitada. Els tres actes tracen tres línies: la participació pública com a instrument imprescindible per a aconseguir els objectius de les polítiques urbanes des de la planificació a la construcció de la ciutat (tema central de la primera sessió). La segona trobada, exposarà com es conceben i desenvolupen les polítiques de rehabilitació urbana a Barcelona i Catalunya, el dimecres 6 de novembre, amb la sessió «Segregación residencial y derecho a la ciudad. Las polítics de rehabilitación urbana de Barcelona y Cataluña», a càrrec d’Oriol Nel·lo, professor de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona. I finalment, la tercera cita tindrà lloc el 15 de novembre amb «Proyectar el territorio en tiempos de incertidumbre» impartida per Joaquín Sabaté, catedràtic d’Urbanística i Ordenació del Territori de la Universitat Politècnica de Catalunya, que tractarà qüestions relacionades amb el planejament urbà i territorial.

Els organitzadors afirmen que «els tres temes remeten a alguns dels reptes prioritaris que té la nostra ciutat: participació, rehabilitació de barris i planejament, per als quals seria necessari establir objectius i estratègies que facen possible que aquesta ciutat avance cap a un futur compartit».

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464