Saltar apartados

La UA fa la segona edició del curs "Divulgar la Ciència en el Segle XXI"

La nanotecnologia, Darwin o la matèria fosca són alguns dels temes protagonistes d’un curs que pretén tractar els reptes científics del món actual des de perspectives diferents

 

 

 

Alacant. Dilluns, 2 de setembre de 2019

El curs «Divulgar la Ciència en el Segle XXI», organitzat per la Universitat d’Alacant, tindrà lloc entre els pròxims dimecres i dijous, 4 i 5 de setembre a la sala d’actes Alfredo Orts de l’edifici d’Òptica del Campus de Sant Vicent del Raspeig. Es tracta de la segona edició d’una iniciativa que té com a objectiu promoure i fomentar en la ciutadania l’interès per la ciència, i mostrar diverses maneres de tractar els reptes científics del món actual des de perspectives diferents.

El format de curs que la UA va estrenar l’any passat, es conforma a través de conferències protagonitzades per experts i un debat col·lectiu posterior en el qual participa el públic. Tant les conferències com els debats es podran seguir en directe per Internet a través de Vèrtex.

L’investigador de l’Institut de Ciències de Materials, CSIC, Pedro A. Serena, tractarà l’actualitat sobre la investigació de la matèria a escala nanomètrica a través de la conferència «Nanotecnología: la revolución del siglo XXI. Muchas luces y algunas sombras», el dimecres a les 9.45 hores. Després del debat, «La tabla periódica de los elementos químicos: Icono cultural e impacto en la sociedad» serà el tema següent que es plantejarà, a càrrec de Bernardo Herradón. investigador de l’Institut de Química Orgànica General (IQOG), CSIC.

Ja a la vesprada Juli Peretó, catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular, de la Universitat de València i el CSIC, s’endinsarà en la teoria de l’evolució amb la conferència «L’origen de les espècies de Darwin: una invitació a la lectura». El programa del dimecres el tancarà Manuel Seara, biòleg i divulgador científic en RNE que presentarà la conferència «La ciencia en la radio: sin imágenes ni ecuaciones».

El dijous el protagonisme recaurà en la «Matèria i energia fosques. Entre la fantasia i la realitat», a partir de les 9 del matí a càrrec de Vicent Martinez, catedràtic d’Astronomia i Astrofísica en la Universitat de València. A les 11.45 el professor de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de Múrcia, José Manuel López Nicolás presentarà la conferencia «Alimentación del sigle XXI: ciencia y pseudociencia».

El curs acabarà el dijous a les 17.45 amb la presentació de les conclusions i la clausura. Seran Isabel Abril, Mercedes Pastor, Nicolás Cuenca i Rafael García Molina, els qui formen el comitè científic del curs “Divulgar la Ciència en el Segle XXI», els encarregats de presentar les conclusions de les dues jornades de debats.

 

Notícies relacionades:

El curs 'Divulgar Ciència en el segle XXI' de la UA rep la menció d’honor del programa Ciència en Acció

Científics i periodistes mostren en la Universitat d’Alacant com alfabetitzar la societat amb divulgació i comunicació científica

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464