Saltar apartados

El catedràtic de la UA José Luis Sánchez Lizaso presideix a Almeria la reunió anual del Fòrum Científic per a la Pesca Espanyola al Mediterrani

Investigadors, pescadors, administracions i ONG debatran fins demà l’estat dels recursos pesquers al Mediterrani i els reptes principals per a la gestió d’aquesta

 

Almeria. Dimarts, 17 de setembre de 2019

La cogestió pesquera, els reptes de la pesca artesanal i l’impacte de la pesca recreativa són alguns dels temes que es debaten des d’avui en el Fòrum Científic per a la Pesca Espanyola al Mediterrani que té lloc a Almeria.

La reunió, organitzada pel Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada de la Universitat d’Alacant i l’organització de productors pesquers d’Almeria, està presidida pel catedràtic de la UA, José Luis Sánchez Lizaso per a qui aquesta reunió «representa la consolidació de la nova etapa del Fòrum que es va iniciar l’any passat a Alacant».

Entre els ponents i participants es troben representants del sector pesquer, científics de l’Institut Espanyol d’Oceanografia, del Consell Superior d’Investigacions Científiques i diverses universitats, representants d’ONG i administracions autonòmiques, i també de la Secretaria General de Pesca.

Segons Sánchez Lizaso, l’objectiu és que «les conclusions de la reunió servisquen per a avançar cap a la sostenibilitat de les pesqueres mediterrànies».

Durant anys, el Fòrum va ser un punt de trobada de diferents persones que treballaven en la pesca mediterrània des d’institucions diverses. L’any passat, en la reunió que va tenir lloc a Alacant, va servir per a rellançar aquest espai d’intercanvi d’informació i opinions «ja que el debat serè i la discussió informal són probablement més necessaris que mai per a assegurar el millor futur per a les pesqueres mediterrànies», assegura el president del Fòrum, per a qui l’avanç en aquest sentit «necessita de l’intercanvi de punts vista».

 

Fòrum_Cientifico_Pesca1
Fòrum_Cientifico_Pesca2
Fòrum_Cientifico_Pesca3

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464