Saltar apartados

La Universitat d'Alacant inaugura la Seu Universitària de Calp

La Casa Nova es vesteix de gala per a l’estrena de la nova seu que dirigirà el professor calpí Josep Ivars

 

Seu_Calp1
Seu_Calp2
Seu_Calp3
Seu_Calp4
Seu_Calp5
Seu_Calp6
Seu_Calp7
Seu_Calp8
Seu_Calp9
Seu_Calp10
Seu_Calp11

 

Calp. Dimecres, 18 de setembre de 2019

La Seu Universitària de Calp s’ha presentat en societat en un acte celebrat aquest dimarts a la Casa Nova, presidit pel rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, l’alcaldessa de Calp, Ana Sala, la regidora d’Educació, Rebeca Merchán, i el director de la nova seu universitària, Josep Ivars.

Palomar va destacar en la seua intervenció la voluntat de la Universitat d’Alacant d’estar present a les diferents comarques amb l’objectiu de «fer més propera la nostra institució a les persones i a la societat. Les seus són i han de ser una eina que ens permeta un contacte més continu amb els pobles i ciutats. A través de les seus som capaços d’oferir respostes a les necessitats concretes de cada zona, amb cursos de formació, treballs d’investigació i també amb la cultura». El rector es va referir a la seu de Calp com «un pas més en la consolidació de la nostra universitat arreu del territori i una oportunitat en què feia temps que treballàvem i que des d’avui és ja una realitat amb una meravellosa seu, com és la casa Nova».

L’alcaldessa, Ana Sala, per la seua banda, va assenyalar que «estem molt agraïts a la Universitat d’Alacant per haver confiat en Calp per a fer del nostre municipi seu universitària» i es va centrar en destacar l’espai elegit per a acollir la seu universitària: «La Casa Nova és un símbol per al nostre municipi i des de la seua recuperació acull diferents serveis que ara es complementen amb la Seu Universitària de Calp.»

El director de la nova seu universitària, Josep Ivars, professor titular del Departament d'Anàlisi Geogràfica Regional i Geografia Física de la Universitat d'Alacant i membre de l'Institut Universitari d’Investigacions Turístiques, va assegurar que «treballarem per a fer una programació que responga a les necessitats de Calp i també volem ser el punt de trobada entre el teixit socioeconòmic i la Universitat d’Alacant».

 

Inauguració

Després dels parlaments a la porta de la Casa Nova, l’alcaldessa i el rector van ser els encarregats de descobrir la placa que identifica aquest emblemàtic edifici del segle XVII com a Seu Universitària de Calp, just abans de recórrer les instal·lacions que compten amb tot un seguit d’aules i espais per a desenvolupar les activitats de formació o culturals.

A l’acte van assistir, per la Universitat d’Alacant a més del rector, la secretària general, Esther Algarra; el vicerector de Cultura, Carles Cortés; de Campus, Rafael Muñoz; de Qualitat, Francisco Torres, i de Responsabilitat Social i Igualtat, María José Rodríguez. També s’hi van desplaçar el gerent, Rafael Pla, el director de la Inspecció General de Serveis, Salvador Palazón, i la directora del Secretariat de Seus Universitàries, Eva Valero.

L’estrena de la nova seu es va completar amb l’exposició «Memòria gràfica de la Universitat d’Alacant» i l’actuació del grup Game of Tones Acapella, estudiants de la UA membres de la Coral de la Universitat d’Alacant, i una mostra «que a la Universitat d’Alacant es pot compaginar la formació en els diferents graus i també en altres àmbits com el musical, en aquest cas», va assenyalar el vicerector de Cultura, Carles Cortés.

 

Record

El rector va rebre de mans de l’alcaldessa un record de la inauguració de la nova seu de Calp. Ana Sala va lliurar a Manuel Palomar una rèplica emmarcada de la clau de la porta de la Casa Nova que acull la Seu Universitària de Calp.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464