Saltar apartados

La Universitat d'Alacant mostra el seu potencial en el camp de la investigació mèdica amb Francis Mojica

La II Trobada de Seus del Consell Social presenta a Torrevella com a escenari ideal per a desenvolupar un clúster sanitari al costat de la Universitat d'Alacant

 

EncuentroSedes1
EncuentroSedes2
EncuentroSedes3
EncuentroSedes4
EncuentroSedes5
EncuentroSedes6
EncuentroSedes7
EncuentroSedes8

 

Torrevella. Dimecres, 18 de setembre de 2019

El Consell Social de la Universitat d'Alacant ha celebrat aquest dimecres la seua segona cita de Trobades Calmes-Consell Social que, en aquesta ocasió s'ha centrat en el camp de la recerca mèdica. La trobada, en el qual ha participat com a ponent l'investigador de la Universitat d'Alacant, Francisco Mojica, ha centrat el seu objectiu a mostrar les diferents perspectives de recerca, innovació i turisme que desenvolupa la institució acadèmica alacantina en aquest camp.

A través d'una conferència titulada "Perspectives de Salut en la Universitat d'Alacant: recerca, innovació i turisme" i amb el Centre de Turisme de Torrevella ple, Mojica ha repassat el naixement de la tecnologia CRISPR i de les enormes "expectatives que obri per a la ciència", especialment en el camp de la medicina. L'investigador ha recordat durant la seua intervenció que "la primera pista per a aquest descobriment va sorgir en microorganismes que habiten en les Salines".

La vicepresidenta del Consell Social de la UA, Cristina Rodes, ha destacat Torrevella com "un escenari ideal per a desenvolupar i enfortir l'espai de serveis de salut que són àmpliament demandats per diferents col·lectius europeus i que pot ser clau en l'economia del nostre territori" i també ha assenyalat que "tenim totes les condicions per a convertir-nos en una potència en aquest camp i per a açò és clau la innovació i la recerca". Rodes ha volgut també agrair a Cajamar, present en l'acte a través del seu director territorial, Manuel Nieto, el seu compromís amb la universitat a través del patrocini de les trobades organitzades pel Consell Social.

En la seua intervenció, el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, ha mostrat les seues condolences als afectats per la riuada i ha assegurat que des de la UA es treballa en diferents accions per a fer arribar ajuda als afectats.

Respecte a la trobada, el rector ha assegurat que "aquesta iniciativa del Consell Social suposa una interconnexió necessària entre universitat i societat i crea importants vincles i sinergies". Palomar ha assegurat que el descobriment de Francis Mojica ha "situat a la província d'alicante en l'epicentre d'una tecnologia revolucionària" i és una mostra del potencial investigador de la Universitat d'Alacant.

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, no ha faltat a la seua cita amb la Universitat d'Alacant en aquesta trobada organitzada pel Consell Social i ha assegurat que la UA és la "segona universitat de la Comunitat Valenciana i que duplica la mitjana nacional quant a recerca". Ha destacat el treball de Francis Mojica a qui ha titllat de "gran exemple" i ha mostrat el compromís de la Generalitat per a impulsar una campanya que promocione els avanços i impulse les candidatures als Premis Nobel. Pascual a més ha qualificat a la UA d'institució "d'avantguarda" date que empara en la seua aparició "en els principals rànquings mundials".

L'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, ha insistit a "Torrevella com un dels llocs que més gent tria per a envellir, per qualitat de vida i aquesta jornada destaca que el turisme de salut és una opció que hi ha millorar" i ha assegurat que treballarà des del seu govern per a potenciar a la Universitat d'Alacant com a sòcia necessària.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464