Saltar apartados

La Universitat d'Alacant programa tres dies d'activitats per a donar la benvinguda a prop de 6.000 nous alumnes

Les porxades de la Biblioteca Universitària seran escenari d'un complet programa d'activitats en el qual participen els diferents serveis de la universitat entre el dimarts 24 i el dijous 26

Els actes de benvinguda es completaran amb la NIt Europea de la Investigació que se celebra en el campus la vesprada del 27 de setembre i el concert del grup de música de regae fusió Auxili i el raper Lildami el 2 d'octubre

 

 

Alacant. Divendres, 20 se setembre de 2019

La Universitat d'Alacant ha dissenyat, un any més, un complet programa d'activitats pensat per a donar la benvinguda als prop de 6.000 nous estudiants que s'incorporen a la institució educativa aquest curs. Els baixos de la Biblioteca Universitària seran el principal escenari de la programació en la qual podran conèixer tota l'oferta de serveis que ofereix la UA.

Prop de 40 activitats componen l'agenda per als tres dies de benvinguda als nous estudiants en què s'han programat diferents tallers, exhibicions, jocs, degustacions, actuacions, concerts o jornades de portes obertes entre altres activitats. Els diferents serveis de la Universitat d'Alacant estaran presents en estands situats en les porxades de la Biblioteca Universitària on els nous estudiants podran conèixer tota l'oferta de formació complementària que els ofereix la universitat.

La inauguració dels actes de benvinguda serà a càrrec de la vicerectora d'Estudiants i Ocupació, Nuria Vaig granar, el dimarts 24 a les 11.30 hores en la Plaça de la Igualtat acompanyada de l'equip d'adreça i el Consell d'Estudiants que com cada any dissenya activitats per a donar a conèixer tota la seua oferta als estudiants.

Els estudiants trobaran una programació permanent al llarg dels tres dies amb una Gimcana Cultural en la qual el guanyador es portarà una càmera esportiva i que organitza el Vicerectorat de Cultura. Esports i Llengües. La Biblioteca Universitària organitza l'activitat Del fitxer a les xarxes, que combina l'acció presencial amb les xarxes socials i les activitats del Consell d'Estudiants, Informació sobre el CEUA: normatives, activitats, exàmens; experiments científics; sorteigs i regals; activitats esportives amb premis: canastra, porteria, bàdminton i ping-pong; informació associacions i el photocall "El Senyor dels Anells".

El Servei d'Esports s'ha bolcat en els actes de Benvinguda UA Deportes, en què oferirà exhibicions de rugbi, remoergómetro i llaüt, baptisme de bussege, futvoley o básquet adaptat. El dimarts, en el marc de la benvinguda, es realitzarà la presentació dels equips federats de la UA i el dijous, l'expiloto de l'Armada espanyola i entrenadora de futbol, Patricia Campos oferirà una xarrada. El mateix dia els estudiants tindran l'oportunitat de conèixer el rocòdrom/boulder de la UA que oferirà una jornada de portes obertes i també assistir a la presentació del grup de muntanya a les 11h enfront de la biblioteca.

El Centre d'Ocupació de la Universitat d'Alacant se sumisca als actes de benvinguda amb dues activitats, una Fuita Room Emprenedor i el Repte dels 5 euros i la defensora Universitària se sumisca amb el Joc de Scrabble.

Organitzat pel Servei de Cultura trobem diferents activitats, com l'actuació del Quartet de corda de l'OFUA el dia 24 a les 13.30 hores. L'actuació de l'Aula de Teatre amb l'obra, Contra l'amor, el dia 25 a les 12 hores. I el dia 26 a les 12 l'actuació de l'Aula de Dansa, dirigida per Carlos Peñalver.

El Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat també participa amb activitats com la Dansa del lleó, del Club Kungfu Longmenpai, el dia 25 de setembre, cançons japoneses amb dolçaina, també el dia 25 de 12.30 a 13 hores o un taller mecànic per a bicicletes. El dia 26 a les 12 hores, organitza la perfomance Disseny amb causa. Crisi migratòria del Mediterrani i el mateix dia a les 12.30 l'actuació flamenca d'Art Rom.

El dia 26 se celebrarà el Dia Europeu de les Llengües amb diferents activitats i el monòleg Pompeu Fabra: jugada mestra a càrrec d'Inútils Mots-Teatre de la Paraula. El mateix dia el Servei de Relacions Internacionals organitza una activitat d'intercanvi lingüístic en el saló d'actes del pavelló Jorge Juan.

Universitat Saludable ha programat dues activitats, d'una banda i en el marc de la campanya de prevenció del càncer de pell es distribuirà fruita i barrets i per un altre oferirà una activitat de ioga.

La Universitat d'Alacant culminarà la vesprada del divendres 27 de setembre els diferents actes de benvinguda programats amb motiu del 40 aniversari de la institució amb la Nit Europea de la Investigació. Una activitat pensada per a tots els públics, dedicada a la ciència i a la tecnologia i oberta a la societat alacantina. Es tracta d'una aposta per acostar la ciència a tothom i de manera especial al públic infantil i juvenil envers l'objectiu de fomentar les vocacions científiques i tecnològiques.

Més de 90 investigadors participen en una jornada que compta amb més de 35 accions programades i la col·laboració d'un centenar d'estudiants de tots els centres de la universitat.

El programa previst per a la Nit Europea de la Investigació 2019 compta amb dues modalitats de participació des de les 17 fins a les 21 hores. La primera, amb activitats de lliure accés per a públic infantil i familiar, comptarà amb més de 25 stands d'experiments, demostracions i activitats de totes les àrees de coneixement i, d'altra banda, s'han programat activitats amb inscripció prèvia per a públic juvenil i adult (a partir de 12 anys) com a tallers de Criminologia, Astronomia, Robòtica i Herbari en la Facultat de Dret.

Concert 2 d'octubre

L'últim dels actes de benvinguda tindrà lloc el 2 d'octubre amb el concert del grup de música de regae fusió Auxili i el raper Lildami. Serà el dos d'octubre a partir de les 20 hores en el paranimf de la UA.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464