Saltar apartados

El biòleg Daniel Pauly protagonitza la inauguració del Màster en Gestió Pesquera Sostenible de la Universitat d'Alacant

L’especialista en l’impacte humà en la pesca mundial i doctor honoris causa per la UA l’any 2012, oferirà la conferència ‘Studying the impacts of fisheries and global warming on global marine ecosystems’ el dilluns 30 a les 17 hores a la sala de graus de Dret

 

 

Alacant. Divendres, 27 de novembre de 2019

La sala de graus de Dret «Rector Ramón Martin Mateo» acollirà el pròxim dilluns l’acte d’inauguració del màster en Gestió Pesquera Sostenible que organitza la Universitat d’Alacant de manera conjunta amb l’Institut Agronòmic Mediterrani de Saragossa (IAMZ-CIHEAM) a partir de les 17 hores.

El biòleg francès, especialista en l’impacte humà en la pesca mundial i doctor honoris causa per la Universitat d’Alacant l’any 2012, Daniel Pauly, serà l’encarregat de pronunciar la conferència inaugural del curs 2019-2020 que sota el títol «Studying the impacts of fisheries and global warming on global marine ecosystems» presenta una breu història de les pesqueres marines i posa l’accent en l’expansió geogràfica de les flotes industrials en el segle XX, la falta de sostenibilitat d’aquestes i la dependència que tenen dels subsidis del govern. En la seua intervenció, per contra, destaca que les pesqueres a petita escala, com les artesanals, les de subsistència, i recreatives, poden convertir-se en part d’un ús sostenible dels recursos marins. El biòleg apunta també que, s’ha de parar atenció a l’efecte del calfament de l’oceà i la desoxigenació que augmentarà en les pròximes dècades, fins i tot si s’aconsegueix estabilitzar les emissions de CO2.

Màster

El màster, amb una duració de dos anys, s’estructura en dues parts. La primera té una orientació professional i inclou classes, conferències, pràctiques, seminaris i visites tècniques. El programa estarà impartit per professors especialitzats de les institucions organitzadores i convidats de prestigi reconegut en diferents àmbits de la pesca sostenible per a donar un enfocament global.

La segona part del màster consta d’un període pràctic d’iniciació a la investigació o a l’activitat professional en la qual els participants treballaran per a fer la seua tesi de màster i on també tindran una gran implicació les institucions signants.

 

Notícies relacionades:

La FAO dóna suport a el Màster Internacional en Gestió Pesquera Sostenible de la Universitat d’Alacant

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464