Saltar apartados

El futur de les facultats llatinoamericanes passa per la Universitat d'Alacant

Degans de 17 països del continent americà participen en la VIII edició del Curs Internacional de Degans Llatinoamericans. L'objectiu del curs és capacitar als assistents per a fer front als desafiaments al capdavant de la gestió universitària

 

Curs_Latinoamerica1
Curs_Latinoamerica2
Curs_Latinoamerica3

 

Alacant. Dilluns, 23 de setembre de 2019

La Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials acull la VIII edició del Curs Internacional Degans que imparteixen la Universitat de Saarland d'Alemanya, i la Universitat d'Alacant, juntament amb el Servei Alemany d'Intercanvi Acadèmic (DAAD) i la Conferència de Rectors Alemanys (HRK) en el marc del programa DIES (Diàleg en Estratègies Innovadores d'Educació Superior) que forma a 25 nous degans i vicedegans d'Argentina, Bolívia, Xile, Colòmbia, Costa Rica, Cuba, República Dominicana, Equador, El Salvador, Guatemala, Hondures, Mèxic, Nicaragua, Panamà, Paraguai, Perú i Uruguai.

El curs, que ha arrancat en la Universitat d'Alacant, ha sigut inaugurat pel rector, Manuel Palomar i el director acadèmic de Projectes Institucionals, Joaquín Marhuenda. Palomar ha elogiat el curs "que compleix ja vuit edicions contribuint de manera significativa a la formació dels responsables de les facultats i universitats llatinoamericanes a través de l'experiència de gestió de la nostra universitat. Una formació que els permetrà fer front als desafiaments que es trobaren al capdavant la gestió universitària"

Entre les temàtiques que abordarà el curs es troben els plans estratègics de la facultat, la gestió financera, la gestió de qualitat i de recursos humans. Les classes s'impartiran en anglès i espanyol, i inclouran tallers sobre habilitats socials i els participants hauran de desenvolupar un pla estratègic d'acció (SAP) per a la seua pròpia facultat, que haurà d'incloure les característiques i estratègies per a la institució, el rol del degà, i l'administració i procediments subjacents elaborades pel curs.

 

Programa DIES

El programa DIES té com a objectiu el suport d'universitats en països en vies de desenvolupament, per a millorar les seues capacitats de recerca, augmentar la seua competitivitat internacional i ajudar a les universitats a aconseguir els estàndards de qualitat internacional.

El programa ofereix cursos de capacitació orientats a la pràctica, perquè emprats d'institucions d'educació superior puguen respondre de millor manera als desafiaments específics de la seua labor.

A més, el programa ofereix a Llatinoamèrica projectes de cooperació entre universitats alemanyes i llatinoamericanes, que cerquen millorar les estructures organizacionales i la gestió administrativa i acadèmica de les universitats sòcies.

El projecte també ofereix la possibilitat de fer conferències, seminaris i viatges d'informació per a fomentar l'intercanvi de coneixements de temes actuals de la gerència d'universitats.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464