Saltar apartados

Experts en terrorisme analitzen en la Universitat d'Alacant com afrontar aquesta amenaça

El ministre de l’Interior espanyol, Fernando Grande-Marlaska, hi participarà dimarts 1 d’octubre amb una conferència honorífica

 

 

Alacant. Divendres, 27 de setembre de 2019

 

La Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d’Alacant acull, entre el dilluns 30 de setembre i el dimarts 1 d’octubre, el congrés Terrorisme Passat, Present i Futur: com fer front a aquesta amenaça, organitzat per l’Observatori Internacional d’Estudis sobre Terrorisme (OIET) i l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Pau (IUDESP) amb la participació dels principals experts en aquesta matèria a Espanya.

Entre els conferenciants destaca la participació del ministre de l’Interior del govern d’Espanya, Fernando Grande-Marlaska, dimarts 1 d’octubre a les 12 hores amb una conferència honorífica a qui acompanyarà el rector de la UA, Manuel Palomar. També intervindran en les diferents sessions destacats experts com Moussa Bourekba, del Barcelona Centre for International Affairs, Manuel Torres, de la Universitat Pablo de Olavide, o Javier Jordán, de la Universitat de Granada.

 

El congrés començarà dilluns amb la inauguració a càrrec del degà de la facultat de Filosofia i Lletres, Juan Francisco Mesa. Al llarg del dia es celebraran tres sessions plenàries en què s’abordarà en primer lloc el «Passat, present i futur de l’amenaça jihadista», a les 9.30 hores, els «Processos de radicalització i prevenció del radicalisme violent», a les 12 hores, i «Ciberterrorisme i ciberseguretat», a les 16 h.

Dimarts començarà amb la quarta de les sessions plenàries a les 9.30 h amb el tema «Amenaces terroristes: un enfocament des de l’àmbit de la seguretat i militar». A les 12, el ministre de l’Interior serà l’encarregat de pronunciar la conferencia honorífica, i a les 12.30 començarà la cinquena sessió plenària amb el terrorisme etarra com a protagonista, «ETA. Evolució de l’organització terrorista i les claus de la seua derrota». Finalment, a les 16 hores es farà la darrera de les sessions plenàries, «El testimoni de les víctimes».

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464