Saltar apartados

L'arqueòleg i historiador Hermanfrid Schubart, nomenat Membre d'Honor del Claustre de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA

La facultat concedeix per primera vegada aquest nomenament en un acte que va tenir lloc a Villena

 

HermanfridSchubart1
HermanfridSchubart2
HermanfridSchubart3
HermanfridSchubart4
HermanfridSchubart5

 

Alacant. Divendres, 27 de setembre de 2019

La Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d’Alacant ha concedit, per primera vegada en la seua història, el nomenament de Membre d’Honor del seu Claustre. L’arqueòleg i historiador alemany Hermanfrid Schubart ha sigut la persona triada pel Claustre de la facultat per a rebre aquest reconeixement de mans del degà, Juan Francisco Mesa, que ha qualificat aquest nomenament com a «dia històric per a la nostra facultat».

L’acte va tenir lloc dimecres al Palau Consistorial de Villena, amb el professor de la UA Mauro Hernández com a padrí de l’homenatjat, el qual va destacar en el seua laudatio que «l’escola de Schubart és la que ens va ensenyar a excavar a tots els arqueòlegs espanyols. Va introduir metodologies i analítiques mai utilitzades abans, algunes de les quals van ser provades per primera vegada a Villena». El professor Mauro Hernández és també fill adoptiu de la ciutat de Villena, motiu pel qual l’acte es va celebrar en aquesta localitat en la qual la UA té una seu universitària i per la relació professional i personal que el doctor Schubart va mantenir durant anys amb el desaparegut arqueòleg villener José María Soler.

«Em veig molt honrat per aquest nomenament i en l’obligació de representar la meua nova facultat i universitat amb orgull i dignitat», va destacar l’homenatjat en rebre el nomenament. Schubart va nàixer el 1930 a Alemanya Oriental i el 1955 es va doctorar amb una tesi sobre el bronze antic a Mecklenburg. El 1959, amb 28 anys i amb una brillant carrera, es trasllada a Alemanya Occidental on comença a treballar a l’Institut Arqueològic Alemany a Berlín. La seua vinculació amb Espanya naix arran dels nombrosos treballs arqueològics desenvolupats a la península ibèrica centrats en l’època fenícia. Va ser director de l’Institut Arqueològic Alemany a Madrid des de 1981 fins que es jubila el 1994.

L’acte va comptar amb l’assistència de l’alcalde de Villena, Fulgencio Cerdán, el director del Departament de Prehistòria i Arqueologia, Alberto José Lorrio, el secretari de la Facultat de Filosofia i Lletres, Josep Lluís Martos, i la directora de la Seu Universitària de Villena, Ángeles Alonso.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464