Saltar apartados

La interpretació professional, tema central de la 3a Jornada Cultural del grau en Traducció i Interpretació de la UA

Amb motiu del Dia Internacional de la Traducció, el dilluns 30 de setembre s’ha organitzat un complet programa amb una desena d’activitats

La sala de graus Rector Ramón Martín Mateo, a Dret, acollirà diverses ponències, presentacions literàries i una taula redona

 

Alacant. Dijous 26 de setembre de 2019

Amb motiu del Dia Internacional de la Traducció, que tindrà lloc el 30 de setembre, la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d’Alacant organitza aquesta mateixa data la tercera edició de la Jornada Cultural del grau en Traducció i Interpretació, que presenta un ampli programa d’activitats emmarcades en el tema central de «La interpretació professional».

Segons explica Pino Valero, coordinadora del grau en Traducció i Interpretació, l’objectiu d’aquest programa cultural és «fer partícip l’alumnat dels estudis que cursa perquè s’informe de temes que li interessen, que adquirisca vocacions de futur i que conega el ventall d’oportunitats laborals que tindran».

En el mateix sentit, detalla que el tema de la interpretació professional d’enguany ha sigut triat perquè «és un assumpte pel qual ens pregunta molt el nostre alumnat. Hi ha algunes assignatures sobre això en el grau, però no és un tema principal. Amb aquesta jornada volem informar-hi més en profunditat». Per a aquesta finalitat, entre els ponents s’han triat «alguns alumnes que ens serveixen d’exemple perquè han eixit de les nostres aules i ara treballen en universitats i entitats per tot el món».

Concretament, les activitats tindran lloc a la sala de graus Rector Ramón Martín Mateo, a la Facultat de Dret, i començaran amb la inauguració a les 12 hores a càrrec de Juan Mesa, degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, Javier Franco, director del Departament de Traducció i Interpretació, i la mateixa Valero. Tot seguit, la primera de les ponències del programa serà a les 12.30 hores, a càrrec de David Cabrera, intèrpret que exerceix a Brussel·les, titulada «La interpretación en las instituciones europeas» i presentada per Miguel Tolosa.

Ja en l’apartat vespertí del programa, la primera ponència tindrà lloc a les 15 hores. Presentada per la professora Catalina Iliescu, respon al títol de «Salidas profesionales de la interpretación de conferencias: mercado privado vs. Instituciones combinaciones lingüísticas y perfil profesional», a càrrec de María Abad, intèrpret a la Universitat d’Oslo.

A les 16 hores, «La ética en el ámbito de la interpretación: el código deontológico en la didáctica de la interpretación» serà la ponència que oferirà Conchita Otero, intèrpret en la Universitat de Hildesheim, que estarà presentada per Carla Botella. Tot seguit, a les 17, tindrà lloc la presentació del Títol d’Expert en Subtitulació de la Universitat d’Alacant (ESUA), també a càrrec de Carla Botella.

Després d’una pausa, a les 17.45 hores començarà la presentació de la Guía práctica para oradores que quieran hacerse entender (por intérpretes), a càrrec d’Iciar Pertusa, traductora i intèrpret. Posteriorment tindrà lloc la taula redona titulada «La interpretació en un món global». Moderada per Juan Miguel Ortega, començarà a les 18 hores i hi participaran Mar Quijada, membre d’APTIJ i intèrpret judicial, Khaled Omran, professor de la UA i intèrpret en centres religiosos, Eva Cernadas, intèrpret i guia-intèrpret de la Llengua de Signes espanyola, i Iciar Pertusa.

A les 19.15 hores tindrà lloc la presentació d’un llibre de sonets de William Shakespeare traduïts pels alumnes de 4t curs de Traducció i Interpretació del curs 2018-19, a càrrec de Javier Franco. Després de la clausura, que serà a les 19.30 hores i a càrrec dels professors d’Interpretació del Departament de Traducció i Interpretació, tindrà lloc a les 20 hores a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant la inauguració de l’exposició «Intèrprets pioneres. 1900-1953. Bastint ponts», també organitzada en el marc de la jornada cultural del grau.

Notícia relacionada: La Facultat de Filosofia i Lletres de la UA farà la major part de jornades de graus la setmana vinent

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464