Saltar apartados

La Seu Ciutat d'Alacant acull la presentació del llibre "Estrategias para la calidad y la regeneración de la Democracia"

Els autors, José Manuel Canales i Ángel Valencia, analitzen l’actual dificultat per a trobar una cultura de pactes dins del tetrapartidisme i eixir d’una situació de paràlisi política i de molt difícil governabilitat, i palesen que, més enllà dels greus problemes pels quals passa el nostre país, necessitem regenerar la nostra democràciaAlacant. Dilluns, 30 de setembre de 2019

José Manuel Canales, professor de la Universitat d’Alacant, i Ángel Valencia Saiz, professor de la Universitat de Màlaga, presenten el seu llibre Estrategias para la calidad y la regeneración de la Democracia, demà dimarts, 1 d’octubre, a les 20 hores, en la Seu Ciutat d’Alacant (Sant Ferran, 40) en un acte presidit per Amparo Navarro, vicerectora d’Investigació i Transferència de Coneixement de la UA.

Els autors aprofundeixen en un tema de rabiosa actualitat: la necessitat d’abordar un dels problemes més seriosos de la nostra democràcia, la regeneració democràtica.

Tal com detallen, la democràcia espanyola ha sigut travessada per la crisi i això ha produït en molt poc de temps un malestar democràtic sense precedents com a conseqüència de diversos problemes: la crisi econòmica, la crisi del model territorial oberta per Catalunya, la falta de legitimitat de la classe política, dels partits polítics i de les institucions democràtiques, entre altres coses, pels casos de corrupció política. El 2014 va aparèixer una nova política, nous partits, nous líders, un nou llenguatge, una nova comunicació política i una nova cultura de pactes. Amb això, les eleccions del 2015 i 2016 van difuminar la il·lusió de la novetat i van posar de manifest la persistència dels problemes: la dificultat per a trobar una cultura de pactes dins del tetrapartidisme i per a eixir d’una situació de paràlisi política i de governabilitat molt difícil. Tot això evidencia que, més enllà dels greus problemes pels quals passa el nostre país, necessitem regenerar la nostra democràcia. El llibre enfoca aquesta tasca des de quatre eixos: el significat de la regeneració democràtica, la qualitat democràtica i el lideratge; en segon lloc, l’anàlisi dels principals aspectes del canvi polític; en tercer lloc, un tractament sobre les institucions per a la rendició de comptes, i en quart lloc, una anàlisi específica de la transparència, tant en el sistema autonòmic com en l’administració local, a mes d’una anàlisi sobre l’educació cívica.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464