Saltar apartados

La Societat Internacional per a l'Òptica i la Fotònica nomena 'senior member' Sergi Gallego, catedràtic de la UA

 

Alacant. Dilluns, 23 de setembre de 2019

El catedràtic de la Universitat d’Alacant Sergi Gallego ha sigut nomenat senior member de la Societat Internacional per a l’Òptica i la Fotònica (The International Society for Optics and Photonics, SPIE) «en reconeixement a les seues consecucions en holografia i en moduladors espacials de llum de cristall líquid». El nomenament dels senior members d’aquest any 2019 ha sigut publicat recentment en la pàgina web de la SPIE.

La Junta Directiva de la SPIE ha aprovat el nomenament de 106 científics de tot el món com a integrants d’aquesta categoria de membres, els senior. Per a ser inclosos en aquest grup, els investigadors han de ser investigadors distingits per la seua experiència professional i ser membres actius en la comunitat internacional d’òptica i fotònica i en la societat. El catedràtic de la UA ha sigut un dels tres investigadors espanyols nomenats membres sènior del SPIE en aquesta ocasió.

La trajectòria investigadora del catedràtic de la Universitat d’Alacant se centra en el camp de l’holografia. Entre les seues contribucions destaquen l’aplicació de fotopolímers i pantalles de cristall líquid al processament òptic d’imatge i òptica difractiva amb feixos de llum làser. A més, Sergi Gallego és el director del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal, pertany al Grup d’Investigació d’Holografia i Processament Òptic i a l’Institut Universitari de Física Aplicada a les Ciències i les Tecnologies.

El nomenament del professor Gallego com a senior membre suposa la distinció de la seua carrera professional, així com dels serveis prestats a la comunitat fotònica internacional.

Fundada el 1955, la SPIE és una organització internacional sense ànim de lucre amb seu en Bellingham, Estats Units, que compta amb 257.000 membres de 173 països i que està posicionada com una de les principals societats científiques per a la difusió i divulgació dels avanços en òptica i fotònica. La societat compta amb diferents publicacions de referència en aquest àmbit, com Advanced Photonics, Optical Engineering, Journal of Biomedical Optics, Journal of Electronic Imaging, Journal of Nanophotonics, Journal of Photonics for Energy o Journal of Applied Remote Sensing, juntament amb l’edició electrònica SPIE Digital Library.

 

Sergi_Gallec_UACurrículum

Sergi Gallego és llicenciat en Física per la Universitat de València i doctor per la Universitat d’Alacant. Es va unir l’any 2001 a la Universitat d’Alacant, primer com a investigador del Departament d’Òptica, Farmacologia i Anatomia, i des del 2004 com a professor del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal (DFISTS), en el qual és catedràtic d’universitat en l’àrea de Física Aplicada des del 2017. És membre del grup d’investigació denominat Grup d’Holografia i Processament Òptic (GHPO), grup d’investigació consolidat de la UA, així com de l’Institut Universitari de Física Aplicada a les Ciències i les Tecnologies (IUFACiT). El seu treball se centra en holografia, principalment materials de registre hologràfic i memòries hologràfiques, moduladors espacials de llum basats en cristall líquid, processament òptic d’imatge i òptica difractiva, ciència no lineal i ensenyament de la física.

Ha publicat més de 110 articles en revistes impactades en el JCR, ha presentat unes 120 comunicacions en congressos, tant nacionals com internacionals, i és coautor de dues patents d’invenció. A més de realitzar diverses estades d’investigació en centres i universitats de referència, ha sigut investigador principal en dos projectes del Pla Nacional d’R+D+i, un dels quals vigent actualment, i d’un projecte d’investigació de la Generalitat Valenciana. Ha participat en prop de cinquanta projectes d’investigació –entre els quals destaquen els dos projectes del Programa Prometeu de la Generalitat Valenciana per a grups d’investigació d’excel·lència de la Comunitat Valenciana–, ajudes d’infraestructura, accions complementàries i ajudes a grups.

Ha dirigit tres tesis doctorals i nombrosos projectes final de carrera, treballs final de grau i treballs final de màster.

Entre altres, és membre de la Reial Societat de Física Espanyola, Societat Espanyola d’Òptica (SEDOPTICA), European Optical Society i la International Society of Optics and Photonics (SPIE).

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464