Saltar apartados

La UA acull les IX Jornades Científiques en Ciències de la Terra

Especialistes de prestigi reconegut analitzaran com l’estudi de les formes i processos actuals, és la clau per a reconstruir la història del Planeta

 

Alacant. Divendres, 27 de setembre de 2019

Un any més, la Universitat d’Alacant farà les Jornades de Ciències de la Terra, els dies 1 i 2 d’octubre de 2019, organitzades pel Departament de Ciències de la Terra i del Medi Ambient conjuntament amb la Facultat de Ciències i el Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües. Les jornades començaran el dia 1 a les 16.30 hores a la sala de graus «Ramón Martín Mateo» de la Facultat de Dret.

La temàtica d’aquesta IX edició és la Geologia Sedimentària i Patrimoni. Al llarg d’aquests dos dies s’analitzarà com l’estudi de les formes i els processos actuals és la clau per a interpretar els ambients del passat i reconstruir la història del nostre planeta. A més, es tractarà el paper de la Sedimentologia i Paleontologia com a factors de desenvolupament territorial i, finalment, la importància de la Sedimentologia Aplicada en la cerca i aprofitament de magatzems naturals.

Conferències

La doctora en Geologia per la Universitat Complutense de Madrid, que actualment és professora del Departament de Geologia de la Universitat d’Oviedo, Isabel Emma Quijada Van den Berghe, parlarà sobre què ens ensenyen els dipòsits mareals actuals sobre els dipòsits antics.

Per part seua, el doctor paleontòleg de la Fundació Paleontològica Conjunta de Teruel-Dinópolis, Alberto Cobos Periáñez, tractarà els colossos juràssics de Terol; la doctora en Estratigrafia del Departament de Geodinàmica, Estratigrafia i Paleontologia de la Universitat Complutense de Madrid, María Antonia Fregenal Martínez, impartirà la ciència per a reconstruir paisatges centrada en la regió muntanyenca de Conca; i el catedràtic d’Estratigrafia de la Universitat de Granada on lidera el Sedimentary Reservoirs Workgroup, César Viseras Alarcón, tractarà la sedimentologia aplicada a la caracterització de roques magatzem.

Aquestes jornades de divulgació científica, a més de la comunitat universitària, estan obertes al públic en general i es formen de diverses conferències en les quals participa, tant professorat universitari, com a especialistes de prestigi reconegut.

Programa

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464