Saltar apartados

La Universitat d'Alacant celebra el Dia Internacional de les Persones d'Edat

La UPUA acull la Primera Jornada Formativa sobre Patrimoni organitzada per la Xarxa Valenciana de Programes Universitaris per a Persones Majors (XPUM-CV) en l’obertura del nou curs

 

 

 

Alacant. Dilluns, 30 de setembre de 2019

La Universitat Permanent de la Universitat d’Alacant celebra el pròxim 1 d’octubre el Dia Internacional de les Persones d’Edat amb una jornada de convivència dels programes universitaris per a gent gran de la Comunitat Valenciana.

La Universitat d’Alacant, en el seu acte d’obertura del curs acadèmic 2019-20, acull la I Jornada de Convivència de Programes Universitaris per a Majors de la Comunitat Valenciana, amb el títol «Viure el patrimoni compartit de la Comunitat Valenciana», una jornada que pretén formar a través del patrimoni i establir vincles entre els alumnes dels programes de gent gran per a fomentant la formació acadèmica d’alta qualitat i les relacions socials.

Seguint les línies d’investigació que duu a terme la UPUA actualment a través del projecte europeu HEIM, el tema de jornada se centra en la importància del patrimoni cultural i en la necessitat d’involucrar la societat, i en aquest cas particular la gent gran, en la seua conservació. Tal com defensa la filosofia del projecte HEIM, la implicació de les persones grans en la investigació, transmissió i recuperació del patrimoni permet oferir-los l’oportunitat de continuar formant-se al llarg de la vida i de revertir aquests coneixements adquirits en una acció cultural de gran impacte social. Aquesta mena de projectes promou també la integració social i intergeneracional i fomenta una vida activa i compromesa, tant des del punt de vista físic, com en pla social o cognitiu.

La jornada començarà amb l’acte d’obertura a les 10.00 i amb la recepció de les universitats públiques valencianes XPUM-CV que desenvolupen programes universitaris per a persones grans en el marc del conveni signat en 2017. A continuació s’inaugurarà la jornada formativa que comptarà amb tres conferències sobre el patrimoni de la Comunitat Valenciana: «Patrimoni natural: paisatge i biogeografia en terres valencianes» a càrrec de Juan Antonio Marco Molina, catedràtic de Geografia Física de la UA; «El Misteri d’Elx, patrimoni immaterial de la humanitat», que impartirà Pablo Mas Serrano, director de la Càtedra Misteri d’Elx de la UMH, i «Patrimoni virtual de la Comunitat Valenciana: viure el patrimoni d’una manera diferent mitjançant eines TIC, realitat virtual i realitat augmentada», per Jaime Molina Vidal, catedràtic d’Història Antiga (UA).

Les sessions acadèmiques es completaran amb un dinar de germanor i activitats de convivència i participació

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464