Saltar apartados

Més de 5000 persones van gaudir de la II Nit Europea de la Investigació de la Universitat d'Alacant

Amb més de 35 activitats simultànies per tot el campus de la UA, aquest esdeveniment dedicat a la divulgació de la ciència i la tecnologia es va allargar fins a la matinada

 

NitInvestigacio1
NitInvestigacio2
NitInvestigacio3
NitInvestigacio4
NitInvestigacio5
NitInvestigacio6
NitInvestigacio7
NitInvestigacio8
NitInvestigacio9
NitInvestigacio10
NitInvestigacio11
NitInvestigacio12
NitInvestigacio13
NitInvestigacio14
NitInvestigacio15
NitInvestigacio16
NitInvestigacio17
NitInvestigacio18
NitInvestigacio19
NitInvestigacio20
Galeria d'imatges Nit 2019
Alacant. Dilluns, 30 de setembre de 2019

Alacant es bolca amb la ciència i la tecnologia. Al voltant de 5000 persones van passar el divendres 27 de setembre de 2019 per la Universitat d’Alacant per a gaudir de la segona Nit Europea de la Investigació de la UA. Des de les 17 fins a la 1 de la matinada públic infantil, juvenil i familiar van participar en un complet programa de tallers, experiments, demostracions, espectacles i rutes a peu pel campus de Sant Vicent del Raspeig, de la mà de més de 400 investigadors i estudiants de la UA.

A més, estudiants i professorat dels departaments de Sociologia I i II van fer una enquesta entre els assistents per a valorar l’interès que desperta la Nit i, fora del campus universitari, el Museu de la Biodiversitat d’Ibi es va convertir per una vesprada i una nit en un espai on descobrir els seus racons i col·leccions més especials.

L’acte inaugural va estar presidit per la vicerectora d’Investigació i Transferència de Coneixement de la UA, Amparo Navarro, i la directora general de Ciència i Investigació, Carmen Bevià, acompanyades per part de l’equip de govern i investigadors de la UA.

A més d’agrair la implicació de tots els centres i serveis de la UA en aquest gran esdeveniment, Navarro va destacar que «la ciència és necessària, necessària per a evolucionar i viure millor, per a preveure i solucionar els problemes presents i futurs. Avui precisament, quan el món sencer es manifesta i reclama mesures contra l’emergència climàtica, nosaltres traiem la nostra ciència al carrer perquè ací radica gran part de l’esperança. Avui hem tret al carrer el que dia a dia fem en els nostres despatxos, en els nostres laboratoris, en els nostres centres d’investigació», va insistir.

Per part seua, Carmen Bevià va destacar «la importància de conscienciar la societat sobre l’essencialitat que és la investigació per a l’avanç social». Va lloar la Nit Europea de la Investigació pel que significa per a la captació de vocacions científiques, sobretot, en determinats camps. «Necessitem més dones que desenvolupen les seues carreres investigadores en el camp de les ciències experimentals i tecnològiques», va apuntar.

Organitzada per UA Divulga, Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i) de la Universitat d’Alacant, la Nit Europea de la Investigació és una acció europea que té lloc en més de 370 ciutats amb l’objectiu d’acostar la ciència i les persones que investiguen al públic en general, i demostrar d’una forma pràctica i lúdica la relació entre investigació i vida quotidiana, i divulgar els estudis científics i tecnològics entre els joves.

 

Notícies relacionades

Inauguració Nit Europea de la Investigació

Nit en el Museu de la Biodiversitat d’Ibi en la Nit Europea de la Investigació 2019

El 23 de setembre s’obri el termini d’inscripció per a tallers i rutes a peu programades per a la Nit Europea de la Investigació 2019 a la UA

La vicerectora d’Investigació i Transferència de Coneixement de la UA es reuneix amb els investigadors participants en la Nit Europea de la Investigació 2019

Investigadors i estudiants envaeixen de ciència i tecnologia el campus de la Universitat d’Alacant

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464