Saltar apartados

Nit en el Museu de la Biodiversitat d'Ibi en la Nit Europea de la Investigació 2019

Organitzat per la Universitat d’Alacant i l’Ajuntament d’Ibi, s’han completat les inscripcions en temps rècord


Alacant. Dimecres, 25 de setembre de 2019

Amb el cartell de complet, divendres, 27 de setembre de 2019, el Museu de la Biodiversitat d’Ibi esdevindrà un lloc fosc i misteriós en el qual els participants aniran descobrint els racons més ocults com si foren investigadors pioners.

En concret, la Universitat d’Alacant i l’Ajuntament d’Ibi se sumen un any més a la Nit Europea de la Investigació de la UA amb dues activitats lúdiques adreçades a difondre el missatge de la importància de conservar la biodiversitat, i també divulgar el paper que els investigadors tenen a l’hora de conèixer els éssers vius i contribuir a preservar la natura.

Amb la finalitat de poder atendre de manera adequada els assistents, s’han oferit cinquanta places per activitat que en aquest moment ja s’han cobert. La primera activitat començarà a les 17 hores amb una visita guiada en penombra pel museu. L’activitat conclourà amb una gimcana d’observació, en la qual a través de la visualització amb lupes binoculars i mitjançant l’ús de diorames del cicle d’alguns insectes, s’investigaran cicles de vida, estratègies de supervivència i altres característiques pròpies d’aquests éssers vius.

A la nit, a partir de la 19.30 hores, començarà la segona activitat, una de la que més èxits ha tingut durant anys, «Una nit al Museu», que constitueix una aventura per als més petits en la qual els participants podran penetrar en el món de la biodiversitat i viure una experiència única i inoblidable. El Museu de la Biodiversitat d’Ibi ofereix amb aquesta activitat una jornada dirigida a infants a partir de sis anys que al llarg de la vesprada i nit es podran acostar al món de l’estudi i conservació de la biodiversitat a través de les experiències organitzades en tallers i jocs didàctics. La jornada acabarà amb un sopar i acampada a les sales d’exposicions del museu, vivint una nit d’allò més divertida. Al matí se servirà el desdejuni i l’eixida de les instal·lacions del museu serà a les 9.00 hores.

Antecedents

Des del 2005, la Unió Europea promou la celebració de la Nit Europea de la Investigació –European Researchers’ Night–, en el marc de les accions Marie Sktodowska-Curie del programa Horitzó 2020, per a acostar la figura de les investigadores i els investigadors a la ciutadania a través d’activitats divulgatives.

En l’edició del 2019 participen més de 370 ciutats de 30 països europeus amb l’objectiu d’apropar la ciència i les persones que investiguen al públic en general, demostrar d’una manera pràctica i lúdica la relació entre investigació i vida quotidiana, i divulgar els estudis científics i tecnològics entre els joves.

Notícia relacionada:

Investigadors i estudiants envaeixen de ciència i tecnologia la Universitat d’Alacant

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464