Saltar apartados

Francis Mojica rep el premi "Passió per la Ciència" del I Festival Internacional de Cinema Científic #LabMeCrazy!

L’investigador de la Universitat d’Alacant ha sigut guardonat pel Museu de Ciències de la Universitat de Navarra

 

Alacant. Dilluns, 9 de setembre de 2019

L’il·licità Martínez Mojica és pioner en l’estudi de les seqüències genètiques i el seu equip va ser el primer a mostrar que aquestes es relacionen amb la immunitat dels bacteris davant l’atac del virus, fet que va permetre el desenvolupament de la tecnologia CRISPR-Cas per a l’edició de genomes, la qual cosa ha suposat una revolució en biomedicina i biotecnologia.

Proposat per al Nobel de Medicina, premi Rei Jaume I a la Investigació i Albany Medical Center Prize, el guardó més important dels EUA en investigació biomèdica, «Mojica és un exemple de passió i entusiasme per la ciència i de com la investigació bàsica i aparentment inútil pot arribar a revolucionar la ciència», afirma Ignacio López-Goñi, director del Museu de Ciències de la Universitat de Navarra.

Del festival #LabMeCrazy destaca que aquesta primera edició, que tindrà lloc del 17 al 20 de setembre al Museu, comptarà amb 1.953 produccions de 107 països.

 Es tracta, diu Bienvenido León, director del festival, de «les millors produccions audiovisuals per a ajudar la ciutadania a entrar en el món de la ciència des d’un nou enfocament que cercant el rigor científic, la creativitat, la innovació, la passió i el compromís».

Cada dia del festival es projectarà una pel·lícula finalista seguida d’un col·loqui amb el director i el dia 20 serà la gala de lliurament de premis als millors treballs en les categories de documental, reportatge, producció de TV, curtmetratge de ficció, curtmetratge documental, vídeo per a web o xarxes socials, producció feta per estudiants i treball produït o coproduït per una universitat.

Hi haurà, a més, activitats científiques obertes al públic com un safari per Pamplona per a conèixer la fauna urbana, un passeig per a descobrir fòssils ocults en edificis i una observació nocturna del cel.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464