Saltar apartados

L'investigador de la UA Fernando T. Maestre, únic espanyol nomenat Fellow 2020 de la Societat Ecològica d'Amèrica

En reconeixement ‘a les seues notables contribucions a l'ecologia d'ecosistemes secs i per fomentar de xarxes de col·laboració inclusives entre els ecòlegs del món experts en zones àrides"

 

Fernando_MaestreAlacant. Dijous, 9 d'abril de 2020

L'investigador distingit de la Universitat d'Alacant, Fernando T. Maestre, acaba de ser elegit Fellow 2020 de la Societat Ecològica d'Amèrica The Ecological Society of America (ESA). El nomenament com a fellow és una distinció per als membres d'aquesta societat que han fet contribucions científiques destacades en el camp de l'ecologia i estudi dels ecosistemes, la comunicació, l'educació i la pedagogia, i la gestió i polítiques mediambientals.

Dels trenta fellows nomenats aquest 2020, l'investigador de l'Institut Multidisciplinari per al Medi Ramon Margalef (IMEM) de la UA és l'únic espanyol seleccionat. Ha sigut elegit «en reconeixement a les seues notables contribucions a l'ecologia d'ecosistemes àrids que han aportat coneixement en la forma en què les comunitats de plantes i sòls de zones àrides puguen evolucionar en un futur més càlid i sec, i les conseqüències d'aquesta evolució en els ecosistemes; així mateix, per la seua aportació al foment de xarxes de col•laboració inclusives entre els ecòlegs del món experts en zones àrides».

Segons reconeix el mateix Fernando T. Maestre, «que els meus col•legues de professió reconeguen el meu treball suposa una gran satisfacció personal i un estímul per a continuar fent faena. A més, també és un reconeixement a l'esforç i bon treball de tota la gent que ha format o forma part del meu grup d'investigació al llarg de la seua història, així com al de tots els col•legues amb els quals he tingut l’ocasió de formar-me i col•laborar durant la meua carrera. Sense ells el meu treball difícilment seria mereixedor d'aquesta distinció».

Aquest reconeixement com a fellow, que l'investigador de la UA rep amb gran il•lusió, representa tot un èxit, ja que Maestre pertany a la Societat Ecològica d'Amèrica des que va fer la tesi doctoral. «Formar part d'aquesta gran família d'ecòlegs ha contribuït sens dubte al meu desenvolupament professional», assegura

La Societat Ecològica d'Amèrica, fundada el 1915, és la comunitat d'ecòlegs professionals més gran del món. Aplega més de 9.000 científics compromesos amb l'avanç i la difusió de l’ecologia i la conservació de la vida en la Terra.

Currículum

Fernando T. Maestre, catedràtic d'Ecologia, es va incorporar a la Universitat d'Alacant el 2019 com a investigador distingit dins del programa GenT de la Generalitat Valenciana de retorn de talent. En l'actualitat, dirigeix el Laboratori d'Ecologia de Zones Àrides i Canvi Global, on investiga el funcionament dels ecosistemes de zones àrides i la seua resposta al canvi mediambiental, i és membre de l’Institut Multidisciplinari per al Medi Ramon Margalef (IMEM).

Maestre ha sigut beneficiari de dues beques del Consell Europeu d'Investigació: una starting grant pel projecte BIOCOM el 2010, i una consolidator grant pel projecte BIODESERT el 2016. A més, figura en la llista internacional Highly Cited Researchers des del 2018, que reconeix els investigadors amb diversos articles dins de l'1 % d'autors més citats del món.

 

Últimes notícies relacionades:

Una investigació de la UA adverteix que el canvi climàtic provocarà canvis dràstics en els ecosistemes àrids

L'investigador de la Universitat d'Alacant Fernando Maestre, entre els científics més influents del món en Ecologia i Medi Ambient

 
Reproducir
 Declaracions de Fernando Maestre sobre nomenament Fellow 2020

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464