Saltar apartados

Les universitats públiques valencianes avaluaran totes les assignatures del segon semestre de manera no presencial i mantindran el calendari acadèmic

 

Alacant. Dijous, 16 d’abril de 2020

Les rectores i rectors de les universitats públiques valencianes i la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital han insistit aquesta vesprada en la col•laboració per a garantir una correcta avaluació no presencial de l'alumnat i per a mantenir el calendari acadèmic sense cap modificació. Aquest acord l'han aconseguit en una reunió que han mantingut per videoconferència, amb la finalitat d'estudiar les recomanacions del Ministeri d'Universitats i d'actuar de manera conjunta i coordinada de cara a la finalització del curs acadèmic i de l'avaluació de l'alumnat. 

Durant la reunió, la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha anunciat un augment de les beques salari per a arribar a més estudiants universitaris, al mateix temps que ha indicat que també es reduiran els requisits acadèmics per a graus en les beques de la Generalitat d'ajuda a l'estudi, amb una reducció del percentatge de crèdits necessaris per a poder optar-hi. 

A més, també s'ha abordat la bretxa digital entre l'alumnat universitari, especialment la relacionada amb la connexió a Internet i l'amplada de banda necessària per a continuar amb la docència en línia i acabar el curs. En aquest sentit, la consellera i els rectors s'han mostrat disposats a col•laborar per a trobar solucions a aquesta situació, “amb l'objectiu que cap alumne es quede sense poder rebre la seua formació per aquest motiu”, ha indicat Pascual. 

Per una altra banda, la Conselleria ha anunciat la pròrroga dels contractes del personal investigador de caràcter predoctoral (ACIF); les subvencions del Programa Santiago Grisolía (GRISOLIA); les subvencions per a la contractació de personal investigador en fase postdoctoral (APOSTD); i les subvencions per a la contractació de personal de suport vinculat a un projecte de transferència tecnològica (APOTIP).

 

 Universidades_publicas_valencianas

 

 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464