Saltar apartados

El Consell de Govern de la UA aprova el doble grau en Dret i Relacions Internacionals en una universitat que el rector preveu "bimodal" en el futur

Palomar anuncia la potenciació de les eines tecnològiques i l’adaptació del personal per a facilitar la docència combinada presencial i en línia

Es proposa una modificació pressupostària que redistribuirà 2,3 milions d’euros

S’acorda una normativa excepcional per a l’avaluació no presencial i es modifica el calendari acadèmic per a adaptar-hi els terminis

El doble grau s’impartirà el pròxim curs, en el qual també s’oferiran estudis simultanis en ADE i Màrqueting i ADE i Economia

  

Consejo_Gobierno2

  Reunió del Consell de Govern hui per videoconferència

 

Alacant. Dimarts, 28 d'abril de 2020

El Consell de Govern de la Universitat d’Alacant s’ha reunit aquest matí de manera telemàtica per a celebrar la sessió ordinària del mes d’abril. Durant el seu informe, el rector, Manuel Palomar, ha explicat de forma detallada les diferents actuacions dutes a terme per la institució per a afrontar l’Estat d’Alarma provocat per l’epidèmia de la COVID-19. Palomar, que ha sintetitzat la seua intervenció en una carta remesa a tota la comunitat universitària, sosté que la UA “ha aconseguit prosseguir les seues tasques essencials sense greus disfuncions i s’apresta a afrontar el futur immediat implementant mesures de seguretat addicionals”.

El rector ha explicat que la institució “està preparant-se per a un nou model d’universitat, que previsiblement serà bimodal, presencial i en línia. En aquest sentit, assegura que “serà necessària la potenciació de les eines tecnològiques que faciliten la docència combinada”, així com l’adaptació progressiva de docents i discents en l’ensenyament superior”. Manuel Palomar, que ha agraït l’esforç realitzat per tota la comunitat universitària “en condicions sobrevingudes i adverses”, sosté que amb la crisi s’ha accelerat “una transició ja iniciada”, encara que el que no ha canviat -assegura- “és la nostra voluntat de saber i la nostra vocació de servei públic, els ingredients centrals del nostre ofici”.

En línia amb el que ha exposat el rector, la vicerectora de Planificació Econòmica, Mónica Martí, ha presentat un informe econòmic per a explicar la delicada situació derivada de pandèmia. Martí ha anunciat la possibilitat d’una modificació pressupostària que permetrà redestinar una mica més de 2,3 milions d’euros a projectes d’investigació, a la millora de la capacitat TIC de la UA, a diferents mesures d’acció preventiva i a un fons COVID per a diferents contingències derivades de la crisi del coronavirus. Es tracta de fons aconseguits a partir de retallades d’altres partides procedents, principalment, de projectes institucionals, així com de les diferents facultats i l’EPS. 

Entre altres temes de l’ordre del dia, aprovats per unanimitat, s’ha acordat la implantació per al pròxim curs 2020-2021 del nou doble grau en Dret i Relacions Internacionals (DERI), una opció altament demandada que arribava a proposta de la Junta de la Facultat de Dret, centre que gestiona tots dos títols. El doble grau naix amb 388,5 crèdits totals distribuïts en 5 cursos i partirà amb una oferta de 60 places.

Tal com ha explicat al Consell el vicerector d’Estudis i Formació, Enrique Herrero, l’alumnat del doble grau haurà de cursar totes les assignatures bàsiques i obligatòries del grau Dret excepte Dret Internacional Públic, que es reconeix per l’assignatura del mateix nom de RI, així com les bàsiques i obligatòries de Relacions Internacionals. Com és habitual en tots els dobles graus, estan obligats a cursar els Treballs de Fi de Grau (TFG) de totes dues titulacions.

Durant la mateixa reunió també s’ha aprovat la posada en marxa de noves opcions d’estudis simultanis en la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials. És el cas dels estudis simultanis d’ADE i Màrqueting i els estudis simultanis d’ADE i Economia. En tots dos casos els dos graus comparteixen el primer i segon curs i l’accés als estudis simultanis es fa a partir de tercer curs, amb una planificació diferenciada de la dels graus convencionals per cursos. “La diferència entre aquests està determinada per la cronologia a l’hora de cursar les assignatures”, explica Herrero.

Actualment la Universitat d’Alacant imparteix quatre dobles graus: Dret i ADE (DADE), Turisme i ADE (TADE), Dret i Criminologia (DECRIM) i Enginyeria Informàtica i ADE. Quant als estudis simultanis, fins ara s’oferien en les diferents filologies i en Mestres d’Educació Primària amb Humanitats o amb Filologia Catalana. 

 

Avaluació no presencial

Davant l’escenari provocat per la COVID-19 i l’establiment de l’avaluació no presencial per al present curs acadèmic, el Consell de Govern de la Universitat d’Alacant ha aprovat, per majoria, la posada en marxa d’una Normativa per a l’avaluació no presencial dels aprenentatges. Tal com ha recalcat la vicerectora d’Estudiants i Ocupació, Nuria Grané, “es tracta d’una normativa d’àmbit temporal la vigència de la qual està limitada a la duració de la situació de no presencialitat motivada per la pandèmia, i que quedarà sense efecte una vegada que es torne a la normalitat i les proves d’avaluació tinguen caràcter presencial”. L’objectiu d’aquesta normativa “és regular alguns aspectes, garantint els drets i deures d’estudiantat i professorat, amb especial consideració de la protecció de dades de caràcter personal, i que el dret de l’alumnat a ser avaluat puga dur-se a terme adequadament, en modalitat no presencial”.

Per aquest motiu, la vicerectora ha explicat que la regulació d’aquesta normativa “està limitada a les qüestions especials i a les particularitats que presenten aquestes proves, que es duen a terme en una modalitat no presencial. Per això, en tot allò no preveu aquesta normativa, caldrà aplicar-hi el Reglament d’Avaluació dels Aprenentatges de la Universitat d’Alacant, que continua vigent”

 

Modificació del calendari acadèmic

Per a garantir l’avaluació no presencial i evitar possibles sobrecàrregues en els recursos existents en la Universitat d’Alacant, el Consell de Govern ha decidit modificar el calendari acadèmic afegint al voltant d’una setmana de termini en les convocatòries d’exàmens tant ordinària (C3) com extraordinària (C4), que es realitzaran al juny i juliol.  

El període ordinari, C3, que comença el 27 de maig, s’allargarà fins al 19 de juny (inicialment acabava el dia 11). Així mateix, l’extraordinari, C4, que estava previst realitzar-se en dos períodes entre juny i juliol, s’unifica i s’amplia per a desenvolupar-se des del 29 de juny fins al 23 de juliol, amb un total de 22 dies, la qual cosa suposa un augment de 8 dies respecte al calendari inicial.

 

  

Consejo_Gobierno1 Consejo_Gobierno3

 

 Enrique Herrero i Nuria Grané durant la videoconferència 

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464