Saltar apartados

La Seu Universitària de Villena reuneix fotografia i botànica amb el repte 'Villenaplant'

 

   

Sede_Villena1

Alacant. Dijous, 30 d'abril de 2020

La Seu Universitària de Villena de la Universitat d'Alacant proposa un nou repte a la ciutadania i llança «Villenaplant», una activitat per a aprofitar els primers passejos de la desescalada que reunirà fotografia i botànica.

La directora de la Seu, M. Ángeles Alonso, explica que «amb l'eslògan Comparteix les plantes de la teua ciutat amb la Seu, demanem a la ciutadania que ens envie fotos de plantes de la ciutat i nosaltres, amb la col·laboració del Grup d'investigació de Botànica i Conservació Vegetal de la Universitat d'Alacant (BotCoVe), posarem el nom d’aquestes en llatí, el nom pel qual són conegudes i hi comentarem alguna característica d'interès, anècdotes i curiositats de la botànica».

L'activitat proposa aprofitar les noves fases de desescalada de l'estat d'alarma d'una forma creativa, que reunisca entreteniment, formació i divulgació científica. Pot fer-se en solitari o amb els xiquets, respectant sempre les recomanacions sanitàries governamentals.

La directora de la Seu, M. Ángeles Alonso, explica que «amb l'arribada del mes de maig, el mes de les flors, vivim una explosió floral que inunda els nostres carrers, jardins i descampats. Ara que podem fer algun passeig curtet, o podrem fer-lo prompte, quina cosa millor que observar aquesta naturalesa que demana pas i utilitzar el nostre temps en l'observació d'aquestes plantes que aprofiten qualsevol buit per a créixer i florir».

Les persones interessades poden enviar les fotografies a sede.villena@ua.es, amb el nom de l'autor/a i la ubicació on s'ha fet. Alonso afig que «és recomanable que ens facen arribar diverses fotografies de la mateixa planta des d’angles diferents, perquè ens siga més fàcil fer la determinació botànica».

La Seu publicarà diverses fotografies diàriament en el seu Facebook, i n’indicarà l’autoria. «No és un concurs i l’objectiu no és seleccionar la millor fotografia, sinó descobrir aquelles plantes que ens acompanyen a la nostra ciutat i són desconegudes», afig Alonso.

 

 

Vídeo de l'activitat en la Seu de Villena

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464