Saltar apartados

El MUA inaugura 'Vides transformades'

Deu obres seleccionades en la convocatòria del mateix nom formen aquesta exposició col·lectiva virtual

 

Vides_transformades.jpg

 

Alacant. Dilluns, 3 d'agost del 2020

El Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) inaugura avui l’exposició virtual «Vides transformades», integrada per deu obres que han sigut seleccionades entre les presentades a la convocatòria internacional del mateix nom. El jurat ha triat les creacions de deu artistes: Carlos Balsalobre; Ernesto Cartagena; Miguel Hache; Aarón Izquierdo; Erika Landfords; Elena Martínez; Juan F. Navarro; Luisa Pastor; Rosa Ripoll i Inés Schaikowki.

Els organitzadors detallen que «el grup d’artistes seleccionat en aquesta convocatòria comparteix les seues vivències i ens fa partícips de la manera que tenen d’afrontar, creativament i conceptual, aquest temps de mudança: la soledat i reclusió, la translació de relacions i hàbits al món virtual, la transformació dels nostres paisatges físics i emocionals o el caràcter vulnerable i efímer de l’existència».

El MUA, fidel al compromís que té amb la realitat social, va llançar al juny aquesta convocatòria internacional amb l’objectiu de convertir-se en un espai de reflexió sobre el canvi de paradigma vital que ha provocat l’aparició de la COVID-19, i tractar aquesta reflexió a partir de temes com la vida, la mort, la malaltia, el món presencial, el món virtual, la vulnerabilitat, el confinament, la prohibició, el distanciament social, la solidaritat, el poder, la soledat, el temps, la globalització, l’espai públic, l’espai privat, la sanitat, l’ensenyament, la comunicació o la dialèctica seguretat/llibertat, entre d'altres. Els museus contemporanis han de concebre’s com a centres de producció i divulgació de coneixement però, encara més important, com a espais on es propicia la creació de sentit crític en connexió amb el que esdevé. Aquest temps de pandèmia ha demostrat, com afirmava Louise Bourgeios, que «l’art és garantia de salut mental»; quan la vida fa mal, l’art ens rescata, ens ajuda a sobreviure en situacions complexes, ens aporta consol i refugi, ens connecta amb la realitat, ens ajuda a entendre millor el món i a nosaltres mateixos; en definitiva, suposa un compromís amb la veritat i amb els altres».

 

Enllaç a l’exposició

 

JuanFNavarro_Vides_Transformades.jpg

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464